Moje ćerke zbog bludnika imaju noćne more!

Izvor: Blic, 08.Feb.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moje ćerke zbog bludnika imaju noćne more!"

Ćerke se noćima bude, ne smeju da spavaju same. Uplašene su da se ponovo ne pojavi. Nikada nisam verovala da nešto ovako može da nam se desi maltene na kućnom pragu, kaže majka dveju devojčica starih 10 i 12 godina iz Niša pred kojima je, dok su se sankale, onanisao osumnjičeni Slobodan K. (36) iz Niša.

Incident se dogodio 3. februara oko 19 časova u Gornjomatevačkoj ulici u Nišu, u kraju koji je poznat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao miran deo grada, a osumnjičeni je ubrzo posle toga uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Devojčice stare 10 i 12 godina su se te večeri bezbrižno sankale na ulici, ne sluteći šta može da im se desi. Onda se pojavio osumnjičeni Slobodan sa spuštenim pantalonama, iako je napolju bilo minus 11 stepeni Celzijusa.

- Znala sam da su deca u blizini, videla sam jednu ćerkicu kroz prozor, a druga je bila iza ugla. Odjednom je jedna o njih uletela u stan i počela da viče da je pred njih istrčao neki čika sa spuštenim pantalonama. Pomislila sam isprva da je neki pijanac u pitanju. Moj muž je brzo istrčao na ulicu, i on je ubrzo uhapšen - kaže majka devojčica koje su od te večeri još uvek istraumirane zbog svega što im se desilo.

U Osnovnom sudu u Nišu kažu da je osumnjičeni te večeri posle saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, ali da je sutradan, 4. februara, po nalogu Osnovnog tužilaštva u Nišu ponovo uhapšen i pritvoren. On uopšte ne živi u tom delu Niša, već na sasvim drugom kraju grada, a policiji je rekao da se tu zatekao „slučajno".

Vrhovni sud mu smanjio prethodnu kaznu!

U sudu u Leskovcu potvrđeno je da je Slobodan K. presudom Okružnog suda u Leskovcu 9. septembra 2004. osuđen na četiri i po godine zatvora zbog krivičnog dela obljube ili protivprirodnog bluda sa licem koje nije navršilo 14 godina.

Prilikom izvršenja krivičnog dela, koje je počinio u julu 2004, on je primenio silu i pretnju, pa je maloletna žrtva zadobila laku telesnu povredu.

- Navedena presuda je preinačena presudom Vrhovnog suda Srbije 6. aprila 2006, te je Slobodan K. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine - saopšteno je iz Višeg suda u Leskovcu. M. I.

- Devojčice su se sankale ispred zgrade kada je skinuo pantalone i počeo da onaniše pred njima. Određen mu je pritvor da ne bi ponovio krivično delo jer je već osuđivan zbog krivičnog dela obljube ili protivprirodnog bluda sa licem koje nije navršilo 14 godina. Izdržao je trogodišnju kaznu u KP zavodu Niš od 4. marta 2007. godine do 13. januara 2010. godine - kaže portparol Osnovnog suda Miodrag Grujović.

Slobodanu K. je određen osmodnevni pritvor do 12. februara, ali u sudu kažu da se očekuje da do tada bude podnet optužni predlog i određeno novo produženje pritvora. Za krivično delo nedozvoljene polne radnje za koje se sumnjiči zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Kako saznajemo, osumnjičeni Slobodan je nezaposlen, oženjen je i ima dvoje dece. U Osnovnom sudu Niš kažu da će biti naloženo psihijatrijsko veštačenje da bi se utvrdilo da li je uračunljiv.

- Budući da je izjavio da ima neodoljivu potrebu da se skida pred malim devojčicama, biće naloženo psihijatrijsko veštačenje radi utvrđivanja njegove uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela - dodaje Grujović.

On kaže da ne postoje zakonske mogućnosti da okrivljeni posle izdržane kazne bude podvrgnut nekoj terapiji ili nekom vidu kontrole.

- Posle izdržane kazne, osuđenik više nije u nadležnosti države. Postoje mere psihoterapije koje se mogu izreći ali samo u sklopu kazne, dok traje izvršenje presude. Izdržavanjem kazne nije moguće upućivanje na bilo kakve terapije - objašnjava Grujović.

U Gornjomatevačkoj ulici, svi su šokirani saznanjem da je manijak po ciči zimi bludničio pred devojčicama.

- Strašno, ovo je miran kraj u kojem žive porodični ljudi. Sa jedne strane su sve porodične kuće, a pred kraj ulice nalaze se nove stambene zgrade. Nikada se nešto ovako nije desilo. Uplašeno smo, i ne smemo decu samu da puštamo na ulicu - kaže Mira Popović, jedna od majki.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Moje ćerke zbog bludnika imaju noćne more!"

Izvor: S media, 08.Feb.2012

"Ćerke se noćima bude, ne smeju da spavaju same. Uplašene su da se ponovo ne pojavi. Nikada nisam verovala da nešto ovako može da nam se desi maltene na kućnom pragu", kaže majka dveju devojčica starih 10 i 12 godina iz Niša pred kojima je, dok su se sankale, onanisao osumnjičeni Slobodan K....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.