Ministar oterao pa sad zove policiju!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Feb.2016, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar oterao pa sad zove policiju!

Srpski policajci će ubuduće stalno dežurati u zdravstvenim ustanovama kako bi se zaustavilo sve češće nasilje prema zaposlenima, dogovorili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

U beogradskom porodilištu Narodni front Boban Vasiljević, suprug pacijentkinje, napao je tokom dežurstva ginekologa dr Tomislava Paunovića. Obojica su prošla sa lakšim povredama.

Intervenisala je policija, nasilnik je priveden, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali je ovaj incident otvorio pitanje bezbednosti u zdravstvenim ustanovama, pogotovo ako se ima u vidu da je pre nešto više od mesec dana ubijena medicinska sestra Ljubinka Popović u Domu zdravlja u Šapcu.

Napadi na medicinsko osoblje možda su se mogli preduprediti da upravo ministar Lončar nije pre pola godine zabranio prisustvo policije u krugu Kliničkog centra Srbije.

- Tada je tamo umrla jedna žena i njen sin, ogorčen zbog smrti majke, stigao je kombijem i glasno protestovao ispred zgrade centra. Uprava je tražila da ga policija uhapsi, ali patrola nije imala zakonski osnov i odbila je da to uradi. Potom je ministar Lončar angažovao bolničko obezbeđenje čijeg je pripadnika taj čovek odgurnuo. Ubrzo je savladan i poslat u Psihijatrijsku ustanovu "Laza Lazarević". Ministar Lončar se iznervirao i zabranio intervencije policije u krugu Kliničkog centra - rekao je "Vestima" izvor iz MUP Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.