Lufthanza o incidentu: Bezbjednost leta nije bila ugrožena

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lufthanza o incidentu: Bezbjednost leta nije bila ugrožena

KELN - Njemačka aviokompanija Lufthanza potvrdila je danas incident u avionu na letu iz Frankfurta za Beograd, navodeći da su posada i putnici savladali muškarca koji je "pokušao nešto na vratima kabine", ističući da bezbjednost letjelice nije bila ugrožena.

"Putnik je ustao i pokušao nešto da uradi na vratima, ali su ga u tome spriječili članovi posade i drugi putnici", izjavio je Andreas Bartels, portparol Lufthanze.

Bartels je naveo da je putnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << do kraja leta sjedio na svom mjestu i da je po slijetanju u Beograd predat srpskim vlastima.

"To su bila obična vrata, koja, naravno, ne mogu da budu otvorena tokom leta. To nisu bila vrata pilotske kabine. Bezbjednost leta nije bila ugrožena i avion je bezbjedno sletio u Beograd", kazao je Bartels, prenela je agencija AFP.

Bartels nije saopštio identitet putnika, nacionalnost, kao ni da li je nešto govorio tokom incidenta.

Beogradski mediji su ranije javili da je incident izazvao jordanski državljanin s američkim pasošem.

Po slijetanju ga je saslušao dežurni tužilac i odredio mu zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Vezane vijesti:

Drama na letu za Beograd: Ovo je Jordanac koji je pokušao da sruši avion (FOTO)

Rukometaši heroji koji su spriječili najgore na letu za Beograd

Jordancu koji je izazvao haos u avionu određeno zadržavanje do 48 časova

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.