Kostić: Hapšenje Karadžića je pritisak na birače

Izvor: Press, 01.Dec.2013, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: Hapšenje Karadžića je pritisak na birače

Kostić je rekao novinarima da međunarodna zajednica mora reagovati i sprečiti da se do zatvaranja biračkih mesta ne ponove takvi incidenti.
"Hapšenje Karadžića je pritisak na birače sa ciljem da izlaznost bude što manja", rekao je Kostić dodajući da veruje da će i pored svega navedenog svi Srbi izaći na birališta.
Govoreći o samom načinu hapšenja Karadžića, Kostić je naglasio da predsednik privremenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << organa grada Prištine nije uhapšen, već priveden u policijsku stanicu i da ni njemu samom nije saopšteno zbog čega mu je isped njegove kuće narađeno da uđe u policijsko vozilo.
Kostić je kazao da aktivistima Srpske iz minuta u minut prete pripadnici Saveza kosovskih Srba (SKS), i da se te pretnje odnose na hapšenja.
"Pozivajući se na dobre odnose sa specijalnim policijskim snagama Kosova - ROSA iz SKS-a prete našim aktivistima", kazao je Kostić dodajući da je siguran da ni takav vid pritisaka neće uplašiti Srbe da glasaju.
U međuvremenu u zgradu policijske stanice u Gračanici ušao je i oficir KFOR - a koji je u prolazu rekao čelnicima Srpske da je došao da se lično uveri o čemu se radi.
Jutros oko devet časova ispred svoje kuće u Lapljem selu uhapšen je predsednik privremenog organa grada Prištine Ljubinko Karadžić i otada čelnici Građanske inicijative Srpska pokušavaju da saznaju razlog zbog kojeg je on priveden u policijsku stanicu.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.