Komunalna milicija nastaviće da postupa po službenoj dužnosti

Izvor: B92, 13.Jan.2020, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Komunalna milicija nastaviće da postupa po službenoj dužnosti"

Beograd -- Nakon incidenta koji se dogodio u nedelju, kada je ulična prodavačica nokautirala komunalnu policajku, oglasio se sekretarijat za poslove komunalne milicije.

U saopštenju se navodi da će Komunalna milicija nastaviti da postupa po službenoj dužnosti svakog radnog dana, ali i vikendom i praznicima.

Saopštenje Sekretarijata za poslove komunalne milicije prenosimo u celosti:

"U nedelju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12. januara, oko 11. 20 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova kontrole komunalnog reda i pružanja asistencije komunalnoj inspekciji GO Rakovica, od strane lica koje je vršilo nelegalnu uličnu prodaju, napadnuta je i udarena komunalna milicionarka Sekretarijata za poslove komunalne milicije. Komunalna milicionarka je udarena zatvorenom šakom u predelu lica, i nakon povređivanja je zbrinuta u Kliničkom centru Srbije. Brzom intervencijom pripadnika MUP-a RS, PS Rakovica, osoba koja je izvršila napad na komunalnu milicionarku je uhapšena i identifikovana. Protiv napadača je podneta krivična prijava za napad na službeno lice i od strane postupajućeg tužioca određeno zadržavanje.

Sekretarijat za poslove komunalne milicije će i u buduće, u skladu sa Zakonom o komunalnoj miliciji („Službeni glasnik RS“, broj 49/19) i Odlukom o komunalnoj miliciji („Službeni list grada Beograda“, broj 101/19), a u cilju zaštite komunalnog reda, preduzimati sve mere na koje je ovlašćen. Komunalni milicionari Grada, 24 časa svakog radnog dana, subotom, nedeljom i u dane državnih i verskih praznika, postupaju po službenoj dužnosti (samostalnim angažovanjem ali i pružanjem brojnih asistencija komunalnim inspekcijama Grada i Gradskih opština kojima je ovaj vid pomoći potreban) na celoj teritoriji grada, i preduzimaju sve mere na koje su ovlašćeni u cilju uspostavljanja narušenog komunalnog reda na teritoriji grada Beograda", piše u saopštenju koja je primio portal B92.

Posebno saopštenje objavio je i v.d. Sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac:

"Dana 12.01.2020. godine oko 11.20 časova prilikom pružanja asistencije komunalne milicije komunalnoj inspekciji opštine Rakovica, od strane lica koje je vršilo nelegalnu uličnu prodaju Sadije D. napadnuta je službenica komunalne milicije. Kao što se na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama može videti, Sadija D. je bez ikakvog povoda službenicu komunalne milicije udarila zatvorenom šakom u predelu lica. U pitanju je brutalan, sraman napad na ženu koja je samo radila svoj posao.

Zahvalnost MUP Republike Srbije, PS Rakovica na brzoj intervenciji policijskih službenika, i nadamo se i verujemo da će vinovnik napada na ženu, u ovom slučaju službenicu komunalne milicije, biti najstrože kažnjen u skladu sa zakonom. Sekretarijat za poslove komunalne milicije i grad Beograd najstrože osuđuju nasilje bilo koje vrste, a posebno nasilje nad ženama. Nadamo se da je ovo izolovan incident i da se neće dešavati novi slični napadi, a komunalna milicija će nastaviti da radi uvek u službi građana i ovakvi izolovani slučajevi nas neće pokolebati u želji i nameri da od Beograda napravimo još lepše mesto za život", stoji u saopštenju Divca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.