Izvor: Politika, 03.Okt.2013, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izazivač incidenta u Vašingtonu žena, sa detetom u kolima

 VAŠINGTON - Osoba ženskog pola, koja je u kolima imala malo dete, izazivač je incidenata ispred Bele kuće i na Kapitol Hilu u Vašingtonu, javljaju svetski mediji.

Policija Kapitol Hila je iz vatrenog oružja pogodila tu ženu nakon što je ona prvo pokušala da kolima probije blokadu ispred Bele kuće, a onda, progonjena policijskim kolima, stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << do Kapitol Hila, javlja Si-En-En (CNN).

Čini se da dete nije povređeno, dodaje CNN, dok agencija Asošiejted pres, pozivajući se na zvaničnike za bezbednost američkog Senata, navodi da je ono prebačeno u bolnicu.

Šef policije Kapitol Hila Kim Dajn rekao je da je žena-vozač u pritvoru, ali nije rekao kakvo je njeno stanje.

Prema navodima agencije Blumberg žena je ubijena, a procenjuje se da dete ima dve do tri godine. Drugi izvori, međutim, ne potvrđuju ženinu smrt. Takođe ni od jednog izvora nema potvrde da li je žena bila naoružana.

U policijskoj poteri za crnim "leksusom", koji je pokušao da probije barikadu ispred Bele kuće, učestvovalo je dvadesetak vozila, kažu očevici.

Prema rečima novinarke CNN-a, koja je bila u zgradi Senata pored Kapitola, pucnji su zvučali "kao vatromet".

Sve se ovo dešavalo dok su poslanici Kongresa na Kapitol Hilu razmatrali načine da se prevaziđe stanje nastalo prekidom finansiranja federalnih institucija zbog toga što budžet nije usvojen.

Kada su se začuli pucnji, policija je brzo zatvorila ceo kompleks i oba doma Kongresa prekinula su rad na oko sat vremena.

Jedan policajac je povređen, ali ozlede nisu opasne po život.

Očevici tvrde da su čuli desetak pucanja.

Zvaničnici policije smatraju da se radi o izolovanom incidentu koji nema veze sa terorizmom.

Pre incidenta na Kapitol Hilu - incident ispred Bele kuće

Pucnji koji su ispaljeni na Kapitol Hilu u Vašingtonu imaju veze sa vozilom koje je neposredno pre toga pokušalo da probije bezbednosnu barikadu ispred Bele kuće, rekao je Asošiejted presu jedan policijski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, vozač je pokušao da prođe kroz barikadu koja onemogućuje vozilima da pristupe delu Avenije Pensilvanija u kojem se nalazi Bela kuća.

Pošto mu to nije uspelo, on se Avenijom Pensilvanija uputio ka Kapitol Hilu, gde su se potom začuli pucnji. Britanski Bi-Bi-Si (BBC) izveštava o policijskoj poteri za napadačem u punoj brzini, ali prenosi i reči predstavnika policije Kapitola Kima Dajna (Kim Dine) da se radi o "izolovanom incidentu", a ne terorizmu.

Dajn je potvrdio da je jedan policajac povređen, i da je predsednik SAD Barak Obama obavešten o incidentu.

Kapitol je jedno vreme bio zatvoren, a očevici govore kako je, nakon policijske potere, ispaljeno 10 do 12 pucnjeva.

Beta

objavljeno: 03.10.2013.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Američka policija nakon potere kod Kapitol hila ubila ženu koja je bila u kolima sa detetom

Izvor: Blic, 03.Okt.2013

Vašingtonska policija usmrtila je juče oko 14.20 po lokalnom vremenu jednu ženu, koja je pokušala da kolima probije blokadu ispred Bele kuće, a onda, progonjena policijskim kolima, stigla do Kapitol Hila. U crnom sedanu koji je vozila žena bilo je i dete starosti godinu dana, koje je povređeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.