Istraga o napadu na Srbina u Peći tapka u mestu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o napadu na Srbina u Peći tapka u mestu

Portparol kosovske policije za region Peći Zećir Keljmendi rekao je u četvrtak da je policija ispitala svedoke incidenta u kojem je u Peći pretučen kosovski Srbin Miloš Čukić, ali da oni nisu prepoznali napadače.

Foto - arhiva: U Peći napadnut Srbin Miloš Čukić

 

"Očevici ovog događaja su saslušani, međutim, oni tvrde da nisu prepoznali napadače", kazao je Keljmendi za KiM Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Čaglavice.

 

U sredu, oko podneva, u strogom centru Peći u Čaršijskoj ulici napadnut je Miloš Čukić (65), Srbin koji kao raseljeno lice živi u Beranama. Čukić je u Peć došao da obiđe svoju uzurpiranu kuću i pošto što su ga pustili u dvorište napalo ga je nekoliko Albanaca.

 

Čukić je naveo da ih je upitao zašto ga tuku oni su mu rekli:

 

"Zato što si Srbin".

 

Povodom incidenta, Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori saopštio je da je cilj Albanaca na Kosovu da žive na etnički čistoj teritoriji.

 

U saopštenju se navodi da ključnu odgovornost za napad na Čukića i druge Srbe i Crnogorce snose međunarodne misije na Kosovu.

 

"Da je kojim slučajem pretučen neki Englez, Amerikanac ili Nemac, tog dana bi zasedali najviši međunarodni forumi i doneli odluku o drastičnom kažnjavanju odgovornih institucija i pojedinaca.

 

Kada je pak u pitanju pretučeni Srbin ili Crnogorac, kao u slučaju Čukića, može se očekivati da batinaši budu nagrađeni, a inspiratori nasilja koji sede na najvišim funkcijama u privremenim kosovskim institucijama – pohvaljeni", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.