Iskliznulo pet cisterni sa kasustičnom sodom, nema opasnosti

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskliznulo pet cisterni sa kasustičnom sodom, nema opasnosti

Na pruzi kod Prnjavora jutros je iskliznulo pet vagona cisterni, koje su prevozile kaustičnu sodu, saopštile su Železnice Srbije navodeći da ne postoji nikakva opasnost po ljude i okolinu.

Nijedna od iskliznulih cisterni tovarenih lužinom, odnosno kaustičnom sodom, ne curi i nije se prevrnula sa koloseka.

Incident se dogodio u 6.05 sati na pruzi Šabac-Brasina-državna granica sa Republikom Srpskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između železničkih stanica Ribare i Prnjavor Mačvanski.

Procenjuje se da će saobraćaj ponovo biti uspostavljen sutra u večernjim satima.

Vagoni koji su iskliznuli sa pruge bili su u sastavu međunarodnog teretnog voza sastavljenog od 29 vagona, koji je iz Mađarske preko Rume i Brasine saobraćao za BiH.

Voz se prilikom iskliznuća ovih cisterni kretao brzinom od 20 kilometara na sat.

Inače, prugom Šabac - Brasina odvija se samo teretni železnički saobraćaj, koji je trenutno u prekidu i biće ponovo uspostavljen nakon saniranja posledica ovog iskliznuća odnosno popravke pruge i vraćanja cisterni na kolosek.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iskliznulo pet cisterni sa kaustičnom sodom, nema opasnosti

Izvor: Blic, 31.Okt.2012

Na pruzi kod Prnjavora jutros je iskliznulo pet vagona cisterni, koje su prevozile kaustičnu sodu, saopštile su Železnice Srbije navodeći da ne postoji nikakva opasnost po ljude i okolinu...Nijedna od iskliznulih cisterni tovarenih lužinom, odnosno kaustičnom sodom, ne curi i nije se prevrnula...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.