Incident u parlamentu Hong Konga, poslanici opozicije vikali na Lam

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u parlamentu Hong Konga, poslanici opozicije vikali na Lam

Šefica Vlade u Hong Kongu Carrie Lam bila je prinuđena prekinuti svoje godišnje obraćanje nakon incidenta u gradskom parlamentu. Opozicioni poslanici su od početka sjednice vikali i držali transparente. Nakon prvog prekida, sjednica je nastavljena da bi bila ponovo prekinuta. Sjednica je potom prekinuta. Prekidanje sjednice znači da se sporni zakon o izručenju, koji je pokrenuo višemjesečne proteste, nije mogao formalno povući iz parlamentarne procedure, prenosi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izviždana šefica vlade Hong Konga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2019

Godišnje obraćanje šefice vlade Hong Konga Carrie Lam dva puta su prekinuli poslanici opozicije u Parlamentu. Sjednica je nakon toga prekinuta, a sporni zakon o izručenju, zbog kojeg su i počeli protesti prije nekoliko mjeseci u Hong Kongu, tako nije povučen iz parlamentarne procedure.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.