Incident u Skupštini CG, neizvjesno održavanje sjednice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2016, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Skupštini CG, neizvjesno održavanje sjednice

Održavanje sjednice crnogorskog parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o leX specialisu neizvjesno je nakon što je otkazana rasprava o tom aktu na Zakonodavnom odboru.

Poslanici Demokratskog fronta su se nakon devet mjeseci bojkota Parlamenta, prilikom ulaska u zgradu, sukobili sa obezbjeđenjem Skupštine.

U holu Skupštine pojavili su se i takozvani redari Demokratskog fronta.

Obezbjeđenje Skupštine je htjelo da ih pretrese, poslanici DF su to odbili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i onda je došlo do gužve u kojoj je bilo gurkanja i psovki.

Sjednica zakonodavnog odbora prethodila je zasjedanju parlamenta na kome je trebalo da se razmatra potencijalni tekst lex specialisa, ali je predsjedavajuća odbora Draginja Vuksanović obavijestila poslanike da je sjednica otkazana jer predlagači zakona o primjeni Sporazuma za stvaranje fer i slobodnih izbora, Dritan Abazović i Goran Danilović, nijesu došli na sjednicu.

Poslanici su potom ušli u Skupštinu i u holu skandirali "Milo, lopove".

​Abazović je za TVCG kratko rekao da je spreman i da povuče prijedlog lex specialisa i da ne dođe na sjednicu, dok ne dobije mišljenje Demokratske partije socijalista koja je lista opozicionih prijedloga za ministre za tu stranku legitimna, i tako usaglasi tekst.

Do tada, kako je naveo, neće prisustvovati sjednicima skupštinskih tijela.

Skupština Crne Gore u srijedu 4. maja, bi trebalo da počne sednicu na kojoj je predviđen izbor opozicionih ministara u Vladu, kao i glasanje o prIJedlogu da se Ranko Krivokapić smjeni s mjesta predsjednika parlamenta.

Opozicione partije koje su prihvatile ponudu premijera Mila Đukanovića za učešće u njegovoj Vladi, međutim, još nisu usaglasile listu prIJedloga za pet ministarskih funkcija, koliko im je ponuđeno.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incident u Skupštini Crne Gore: Umalo tuča poslanika DF-a i pripadnika obezbjeđenja

Izvor: Cafe.ba, 04.Maj.2016

Uoči sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj treba da se raspravlja o rekonstrukciji Vlade i smjeni predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, došlo je incidenta u kojem su učestvovali poslanici Demokratskog fronta i pripadnici obezbjeđenja Skupštine.

Nastavak na Cafe.ba...

Otkazana sjednica Skupštine Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2016

Kolegijum predsjednika Skupštine odlučio je da se otkaže sjednica parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o 'lex specialis-u' (posebna zakon kojim se stvaraju uslovi za prijelaznu vladu i  nove izbore) ...Prethodno, Zakonodavni odbor na kojem je trebalo da bude razmatran 'lex specialis'...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.