Incident u Kosovskoj Mitrovici, privedena tri Albanca

Izvor: RTS, 28.Maj.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Kosovskoj Mitrovici, privedena tri Albanca

U severnom delu Kosovske Mitrovice došlo je do incidenta u kojem su učestvovale dve grupe maloletnika srpske i albanske nacionalnosti, nakon čega su privedena tri Albanca, rekao je Tanjugu regionalni komandir kosovske policije Nenad Đurić.
U incidentu nije bilo povređenih, ali su kod privedenih Albanaca pronađeni pištolj, dva noža i, kako je Đurić rekao, još neki predmeti krivičnog dela, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Tanjug.
Incident se dogodio oko 18.15 u Ulici kralja Petra, ali je policijska patrola pravovremeno reagovala.
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić zatražio je od kosovske policije, Kfora i Euleksa da preventivnim merama spreče bilo kakve incidente u tom gradu i na taj način spreče destabilizaciju situacije na severu Kosova.
Rakić je u izjavi Tanjugu pohvalio reakciju pripadnika kosovske policije večeras u Kosovskoj Mitrovici kada su, kako je rekao, sprečili veći incident i uspeli da uhapse osobe koje su bile naoružane.
Kosovska policija, Kfor i Euleks treba da povećaju budnost i broj patrola kako bi preventivno delovali u Kosovskoj Mitrovici i sprečili bilo kakve incidente koji bi ugrozili sigurnost građana i situaciju održali mirnom i stabilnom.
I ranije je bilo incidenata između mladića u Kosovskoj Mitorvici koji su tuče dogovarali putem Fejsbuka. Krajem aprila, policija je uhapsila šestoricu mladića, Srba i Albanaca, koji su putem ove društvene mreže dogovarali tuču kod mosta preko Ibra. 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.