Incident u Francuskoj: Policajci povređeni u sukobu sa migrantima

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Francuskoj: Policajci povređeni u sukobu sa migrantima

Imigranti iskoristili saobraćajne gužve

Tri pripadnika francuske policije povređena su u sukobu sa imigrantima koji su pokušavali da se domognu teritorije Velike Britanije uz pomoć kamiona koji saobraćaju tunelom ispod Lamanša.

Nasilje je izbilo nakon francuskih optužbi na račun Britanaca da nisu uspeli da otvore dovoljno traka iako je kraj sezone odmora. Tokom haosa koji je nastao najmanje 60, uglavnom mlađih ljudi, pokušalo je da iskoristi situaciju i pređe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Ostrvo pa su policijske snage bile primorane da upotrebe suzavac.

Lokalni načelnik PU Žan-Filip Venin kaže da su Britanci otvorili samo 9 traka od ukupno 14 iako se očekivalo oko 9.000 vozila u tunelu i 7.500 u luci podsećajući da putnici koji putuju od Francuske do Velike Britanije moraju proći imigracione i carinske kontrole.

Gužvu u tunelu, kao i u luci Kale iskoristila je grupa državljana Avganistana, Eritreje i Sudana kako bi se ukrcala na kamione i prešla na Ostrvo kako bi tražili azil.

Venin priča kako su njegovi oficiri bili prinuđeni da se "igraju mačke i miša" sa imigrantima, koji su na kraju uspeli da izbegnu hapšenje.

Za sada se ne zna da li ima povređenih imigranata.

Nakon uništenja kampa "Džungla" u oktobru prošle godine nisu se mogli podneti zahtevi za azil u području Kalea. Međutim, imigranti su se polako vraćali u ovaj kraj, uspostavljajući ilegalne naseobine.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.