Incident na protestu Kurda u Salcburgu, ima povređenih

Izvor: B92, 13.Okt.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na protestu Kurda u Salcburgu, ima povređenih

Beč -- Današnji protest Kurda u Salcburgu protiv vojne ofanzive turske vojske u Siriji završen je uz više povređenih i više prekršajnih prijava.

Oko 600 osoba protestovalo je protiv vojne akcije turske vojske usmerene na Kurde.

Demonstracije su počele mirno, ali su završene incidentom.

Naime, jednog 25-ogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Austrijanca i jednog 33-ogodišnjeg Turčina napala su palicama za sada nepoznata lica.

Oni su napadnuti jer su se se protivili demonstracijama, dok su se na drugo mestu, tamo kuda se kretala povorka, demonstranti posvađali sa mladim Turcima.

U tom je sukobu jedan 18-ogodišnji Turčin zadobio povrede u predelu glave.

Sukob i na trećem punktu, na trasi kretanja povorke, a policija je morala ponovo da interveniše, ovog puta jer su se potukla dva sirijska državljaina sa jednim Austrijancem.

Policija je podnela više prekršajnih prijava protiv učesnika demonstracija, ali i protiv lica koja su ih provocirala tokom šetnje gradom.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neredi na protestu KURDA u Salcburgu, više povređenih

Izvor: Blic, 13.Okt.2019

Današšnji Protest Kurda u Salcburgu protiv vojne ofanzive turske vojske u Siriji završen je uz višše povređenih i višše prekrššajnih prijava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.