Incident na barikadi u Zupču, povređeni Srbin i Albanac

Izvor: TvojPortal.com, 23.Apr.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na barikadi u Zupču, povređeni Srbin i Albanac

Izvor:pressonline  Jedan kosovski Srbin teško je povređen kada je na njega danas, na barikadu u selu Zupče na severu Kosova, automobilom naleteo Albanac koga su posle pretukli Srbi koji su dežurali na putu, javio je danas mitrovački Kontakt plus radio
Srbin D.R. (25) prebačen je u bolnicu u severnom delu Mitrovice gde je zbrinut na ortopediji. Kasnije je, na lični zahtev, pušten na kućno lečenje.


Albancu je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Zubinom Potoku >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << nakon čega je zadržan u policiji u tom mestu.
Incident se, kako je potvrdio regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti, dogodio oko podneva kada je Albanac koji je upravljao putničkim vozilom prošao barikadu u Zupču i pokušao da se istim putem vrati nazad ka južnoj Mitrovici.
"On je tom prilikom udario u drugi putnički automobil u kojem je bila jedna trudnica koja je na svu sreću ostala nepovređena i udario je jednog srpskog mladića koji se tu zatekao. Nakon toga okupljeni na barikadi u Zupču su pretukli vozača, a njegovo vozilo oštetili", rekao je Hoti.
Portparol policije je kazao da je Albanac bio u automobilu sa jednom ženom koju Srbi nisu napali i koja je ostala nepovređena.
Dežurni lekar u mitrovačkoj bolnici, ortoped Ljubomir Jakšić, izjavio je da je pacijent primljen sa prelomima oba ručna zgloba.
"U pitanju su teške telesne povrede, ali pacijent nije zadržan na bolničkom lečenju već je na lični zahtev pušten kući", dodao je Jakšić.
Albanca koji je izazvao incident lokalna policija odvela je do Doma zdravlja u Zubinom potoku gde mu je ukazana pomoć posle čega je zadržan u policijskoj stanici u tom mestu.
Srbi iz Ibarskog Kolašina od jula dežuraju na barikadi u Zupču na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće sprečavajući da se tuda kreću kosovski carinici ka administrativnom prelazu Brnjak.
Oni blokiraju jednu saobraćajnu traku, a vozila se naizmenično propuštaju.
Nakon incidenta Srbi su blokirali puteve u Zupču.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.