Incident na KiM: Srbima zapaljen građevinski materijal

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na KiM: Srbima zapaljen građevinski materijal

Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak saopštilo je danas da je u selu Dragoljevac u opštini Istok na Kosovu i Metohiji zapaljen građevinski materijal Srbima povratnicima.

Kako se navodi u saopštenju, zapaljena su vrata i građevinski materijal na kući Ranka Miljkovića, a takođe je porodici Blagoja Zuvića, kome je danas trebalo da započne izgradnja kuće, zapaljen građevinski materijal.

“Dva >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << incidenta u samo jednom danu i protest protiv povratnika koji je bio organizovan pre nekoliko dana u Ljuboždi kod Istoka navode nas na mišljenje da je neko ozbiljno protiv procesa povratka i ako on nije na nivou koji bi trebalo da bude”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za zajednice i povratak ima poteškoća u svim sferama povratka i ovakvi incidenti dodatno otežavaju mukotrpan rad na povratnku onih koji su zainteresovani da se vrate. Mi ćemo i pored svega što se dešava nastaviti da budemo na terenu sa povratnicima i pružati im podršku da opstanu u mestima povratka, navode iz Ministarstva za povratak i zajednice.

Policija Kosova mora da rešava ovake slučajeve kako bi povratnici bili sigurniji, a povratak uspešniji.

Iskreno smo zabrinuti za svakog povratnika i pored svih napada i protesta uperenih protiv povratka raseljenih, mi ne odustajemo i bićemo zajedno sa njima uporni u onome što je krajnji cilj, stoji na kraju saopštenja.

Bruka u Čačku: Sedeo je u svom dvorištu i pevao, a sada mu preti 4 meseca zatvora (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Na Kosovu i Metohiji zapaljen građevinski materijal Srbima povratnicima

Izvor: Blic, 03.Apr.2017

Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak saopštilo je danas da je u selu Dragoljevac u opštini Istok na Kosovu i Metohiji zapaljen građevinski materijal Srbima povratnicima...Kako se navodi u saopštenju, zapaljena su vrata i građevinski materijal na kući Ranka Miljkovića, a takođe je porodici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.