Izvor: Blic, 10.Okt.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U LOZNICI Razlupano staklo u bolnici gde je lečen preminuli dečak

Porodica preminulog osmogodišnjaka Radenka Nikodijevića dečaka odlučno tvrdi da niko od njih, kao ni od njihovih prijatelja nije odgovoran za polupano staklo na ulaznim vratima hirurškog odeljenja bolnice u Loznici, što je praktično potvrdio i direktor bolnice.

Naime, staklo na ulaznim vratima hirurškog odeljenja bolnice u Loznici polupano je u subotu, istog dana kada je u Beogradu preminuo osmogodišnjak koji je pre toga bio lečen u ovoj bolnici.

Povodom informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su rodbina i rođaci porodice Nikodinović podgovorni za ovo delo, a koju su preneli pojedini mediji, otac preminulog dečaka Milan kaže da u ovako teškom trenutku nikome ne bi palo na pamet da tako nešto učini ili da ugrožava druge pacijente koji su na lečenju u bolnici.

– I ja sam iznenađen kada sam čuo da se to desilo, ali tvrdim da niko od mojih to nije uradio. Drugari i rođaci su od subote u mom dvorištu, stalno su uz mene i suprugu, pomažu nam, i ne mogu da verujem da bi neko otišao da lupa stakla na bolnici. Ne mogu da tvrdim da to nije učinjeno iz revolta zbog svega što je zadesilo moju porodicu, da je neko bio u sličnoj situaciji i da je na ovaj način izrazio svoj bes. Činjenica je da cela Loznica priča o ovome i da su svi zgranuti. Ja još čekam da mi jave da odem po dete, a nadležni će valjda obaviti svoj posao i utvrditi istini i pravog krivca što više naš Radenko nije živ – rekao je za Blic dečakov otac Milan.

Pomoćnik direktora lozničke Opšte bolnice, zadužen za hirurški sektor, dr Zoran Kovačević, na pitanje da li je lupanje stakla na ulaznim vratima hirurškog odeljenja povezano sa nesrećnim slučajem odgovorio je da to ne bi trebalo da ima nikakve veze, ali da će krajnji sud dati policija koja će obaviti analizu snimaka video nadzora u ovom delu ustanove.

- Tačno je da je u subotu uveče, oko 21 sat, neko razbio staklo na ulaznim vratima na službi hirurgije, sa dva kamena. Policija je izvršila uviđaj i o svemu postoji službena zabeleška a u toku je pregled snimka video nadzora. Mislimo da to nije povezano sa nesrećnim slučajem i smrću dečaka, ali o tome nemamo zvaničnu potvrdu – kazao je pomoćnik direktora bolnice.

Tragedija kakva nije skoro zabeležena u lozničkom kraju dogodila se šest dana posle preloma ruke koji je dečak Radenko zadobio u nedelju 2. oktobra tokom igre.

Njega su roditelji istog dana prevezli do lozničke bolnice gde mu je na odeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips. Prema tvrdnjama oca Milana i majke Zorice, dečak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Tek u sredu, kada je bilo očigledno da se dečak ne oseća dobro i da je ruka modra, zadržan je na odeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dete u Beogradu.

Borba lekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dečak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra oko 9.45.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.