IMA NADE Iz ruševine ruskog aviona čuju se glasovi

Izvor: Blic, 31.Okt.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA NADE Iz ruševine ruskog aviona čuju se glasovi

Ruski avion Erbas A-321 srušio se jutros u Egiptu 23 minuta po poletanju. Spasilačke službe su odmah upućene na mesto pada aviona, a po novim informacijama egipatski spasilački timovi čuli su glasove, pa se nadaju da još ima preživelih.

Shows a few other aircraft in the area at the time of the incident. Air Kolavia #7K9268 https://t.co/V1NM4zRMS3 pic.twitter.com/2bKotaPwlq
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Postoji još jedan deo aviona sa putnicima i spasilačka ekipa pokušava da uđe sa nadom da će pronaći preživele, pošto su čuli bolne glasove ljudi - naveo je predstavnik vlasti na Sinaju.

Prema poslednjim informacijama pronađeno je petoro poginule dece.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je najdublje saučešće porodicama pogunulih u putničkom avionu, prenele su ruske agencije navode iz Kremlja.

Putin je naredio ministrima da smesta pruže pomoć familijama poginulih.

Rusko Ministarstvo pripremilo je tri aviona za spasavanje zbog rušenja ruskog aviona u Egiptu, saopštila je pres služba. Ministarstvo je hitno organizovalo mobilnu radnu grupu vladine komisije za pružanje pomoći prilikom nesrećih slučajeva i katastrofa.

Egipatski vrhovni tužilac, general Nabil Sadek, naredio je istragu u vezi sa padom ruskog putničkog aviona. On je forimirao tim tužilaca sa ciljem da odu na mesto nesreće i istraže delove aviona.

Ministarstvo je hitno organizovalo mobilnu radnu grupu vladine komisije za pružanje pomoći prilikom nesrećih slučajeva i katastrofa, prenosi TAS. Aerodrom u Larnaki na Kipru je saopštio da erbas A321 kompanije "Kogalimavije" nije tražio hitno seltanje na Kipru.

Media is reporting about a Russian airliner missing over Egypt's Sinai Peninsula. We are looking for more info pic.twitter.com/HbvZBfQRpq

Ruska ambasada na Kipru proverava okolonosti pod kojima se dogodila nesreća.

Egipatsko Ministartvo civilne avijacije potvrdilo je ranije da se ruski putnički avion srušio na poluostrvu Sinaj.

Povodom nekih navoda da je avion ušao na teritoriju Turske, portparol turske vlade je saopštio da oni nisu dobili informaciju da je avion ušao u njihov vazdušni prostor.

Posle odlaganja potrage, zbog loših vremenskih uslova, eipatski spasilački timovi su locirali mesto pada u oblasti Hašana, koja je 35 kilometara južno od grada Al Ariša, na mediteranskoj obali Sinaja.

Zvaničnici još nisu saopštili nikakve informacije o tome kako je došlo do nesreće.

Pojedini mediji su objavili informaiju da je avion naglo pomenio brzinu spuštanja u poslednjih 20 sekundi pre nego što je nestao sa radara.

More data from flight #7K9268 shows very big changes in vertical speed last 20 seconds. https://t.co/KNB0j26hba pic.twitter.com/AJNSiSQstZ

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.