Gradski sekretar: Za incident kriv pojedinac

Izvor: Studio B, 13.Nov.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski sekretar: Za incident kriv pojedinac

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović žali zbog incidenta u kome je na tramvajskoj liniji broj 2 povređen jedan Beograđanin rekavši da je za "taj sramni postupak" kriv pojedinac, te da nema kolektivne odgovornosti.

Rafailović je odgovarajući na saopštenje predsednika gradskog odbora DS Balše Božovića koji je zbog "akta nasilja nad starijim sugrađaninom" na tramvajskoj liniji broj 2 zatražio ostavke sekretara za saobraćaj grada Beograda i novog direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << GSP-a ocenio da je to saopstenje "vrhunac neznanja i bahatosti".

U izjavi Rafailovića koje je prenela služba za informisanje Gradske uprave Beograd navodi se da pošto je zatražena ostavka direktora GSP, to preduzeće "nema ništa sa brojanjem saobraćaja".

"Dakle GSP „Beograd" ne broji putnike, ne organizuje ovaj posao kao što ne plaća kompaniju koja vrši brojanje. Sledeći put, kada traži nečiju ostavku, preporučujem mladom Božoviću da se raspita ko šta radi", rekao je Rafailović.

Kada je reč o ostavci sekretara za saobraćaj, jer je, kako tvrdi Božović u saopštenju brojanje putnika besmisleno, Rafailović mu poručuje da bi predsednik gradskog odbora DS trebalo da zna da se taj posao obavlja u svim velikim gradovima sveta sa uređenim gradskim saobraćajem i predstavlja osnovu za planiranje saobraćaja.

Mi ga radimo jer Božovićeva stranka dok je bila na vlasti nije znala ili nije htela da ga uradi. Jer kada se jednom ovaj posao uradi bolje se planira javni prevoz, smanjuju se troškovi prevoznika a građani dobijaju efikasniji prevoz", rekao je Rafailović.

U daljem saopštenju Rafailović je izneo nekoliko tvrdnji, da je Božović "bahat", da je "sramota da on priča o javnom prevozu jer ga i ne koristi, da je poznat u javnosti po autmobilima, kafiću u centru grada, studiranju na zanimljivim fakultetima, da je njegova porodica založila nekretnine za vraćanje kredita svoje stranke".

"Očigledno da mladom Božoviću politika prija i da mu pomaže da živi na visokoj nozi", tvrdi Rafailović.

Gradski sekretar za saobraćaj rekao je i da žali zbog incidenta i zaključuje da je za taj sramni postupak kriv pojedinac, te da nema kolektivne odgovornosti.

On je zahvalio policiji koja je odmah reagovala i uhapsila napadača. "Koliko se sećam, u vreme kada je Božovićeva stranka bila na vlasti, policija nikada nije hapsila ljude iz okruženja bivšeg gradonačelnika koji su tukli građane kada su se usudili da nešto dobace na javnom mestu", prokomentarisao je on u saopštenju.

Srbija je danas pravna država u kojoj nasilnici i oni koji krše zakon odgovaraju, rekao je o i dodao da se nada "da će brzo postati i društvo u kome neće biti mesta u politici za neznalice, poluobrazovane i prebogate mlade političare kakav je Božović".

Predsednik Gradskog odbora Demokrtaske stranke Balša Božović osudio je sinoć, kako je naveo, akt nasilja nad starijim sugrađanom koji se dogodio na tramvajskoj liniji broj 2, zatraživši ostavke sekretara za saobraćaj grada Beograda i novog direktora GSP-a, kao i raskid ugovora sa firmom CEP.

''Tražimo hitne ostavke sekretara za saobraćaj grada Beograda i novog direktora GSP-a, kao i da se hitno raskine ugovor sa firmom CEP kojoj je plaćeno neverovatnih 32 miliona dinara za posao brojanja putnika u gradskom prevozu'', rekao je Božović, a navedeno je u saopštenju DS.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.