Izvor: Danas, 17.Sep.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik ne zna šta mu rade najbliži saradnici

Novosadski odbor Demokratske stranke optužio je gradonačelnika Novo Sada Miloša Vučevića da je naredio i organizovao incident u utorak, kada su aktivisti SNS-a, sprečili članove DS-a da održe konferenciju za medije ispred Gradske kuće.

Kao aktere napada demokrate su označile najbliže Vučevićeve saradnike šefa Kabineta gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Aleksandra Petrovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Zorana Vučevića i potpredsednika Gradskog odbora SNS-a Damira Zobenicu.

DS je ocenio da je taj napad “podsećao na juriš Hitlerovih SS odreda”, u kojem je prema njihovim navodima učestvovalo i nekoliko članova gradskog veća, ali i radnici novosadskih javnih preduzeća.

- Odgovornost za udarce, pretnje, vređanja i sve ono što su trpele novosadske demokrate isključivo snosi Miloš Vučević i nema te laži koju taj političar u pokušaju može smisliti i izgovoriti, a koja bi sakrila istinu. Ako gradonačelnik stvarno nema pojma o tome šta mu pod nosom rade najbliži saradnici u partiji i u Gradskoj kući, onda on i ne upravlja svojom strankom i gradom pa bi njegov ostanak na sadašnjem položaju bio potpuno besmislen – stoji u saopštenju DS u kojem se između ostalog i navodi da je “SNS fašizam iz svojih saopštenja preneo na ulice”.

Gradonačelnik Novog Sada MIloš Vučević izjavio je u utorak da nije učestvovao u planiranju i organizovanju skupa aktivista SNS-a i dodao da je u trenutku kada je DS želeo da održi konferenciju za novinare, on u Gradskoj kući vodio "ozbiljne razgovore" u svom kabinetu. Ujedno on je prekjučerašnje događaje okarakterisao kao "okupljanje pristalica dve političke struje".

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.