Dve osobe privedene zbog incidenta na aerodromu Getvik

Izvor: RTS, 22.Dec.2018, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve osobe privedene zbog incidenta na aerodromu Getvik

Britanska policija privela je dve osobe za koje se sumnja da su umešane u incident sa puštanjem drona koji je sa upaljenim svetlima kružio oko zgrade na aerodromu Getvik u Londonu.
Osumnjičeni su uhapšeni u petak kasno uveče, navodi se u saopštenju, bez više detalja, prenosi Rojters.

U policiji kažu da istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dalje traje i pozivaju građane da prijave ukoliko imaju informacije koje bi mogle biti od pomoći u nastavku istrage.
Drugi po veličini aerodrom u Ujedinjem kraljevstvu bio je zatvoren 36 sati iz bezbednosnih razloga, što je poremetilo putovanja više od 100.000 ljudi u jeku praznične sezone.
Londonski aerodrom je sinoć, posle privremene obustave letova zbog bespilotnih letelica, saopštio da je vazdušni saobraćaj ponovo u funkciji.
U saopštenju aerodroma navodi se da su "vojne mere" preduzete na aerodromu učinile da on bude bezbedan za nastavak avionskog saobraćaja.
Obustava letova u poslepodnim časovima trajala je juče oko 80 minuta, iz predostrožnosti dok je trajala istraga.
Zbog dronova taj aerodrom je već bio zatvoren u noći između srede i četvrtka.
Svi letovi ka Getviku i sa tog aerodroma bili su obustavljeni od srede uveče do juče ujutro zbog istrage policije o mogućem pogubnom sudaru, kako je policija saopštila, između industrijskih bespilotnih letelica i putničkog aviona.
Britanska vojska je u četvrtak postavila za sada nepoznatu vrstu specijalne opreme na Getvik kako bi pomogla policiji u istrazi o incidentu koji se dogodio iznad londonskog aerodroma. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dve osobe privedene u slučaju dronova na londonskom aerodromu

Izvor: Beta, 22.Dec.2018

U istrazi o bespilotnim letelicama koje su poremetile letove na londonskom aerodromu Getvik privedene su dve osobe, saopštila je kasno sinoć britanska policija."Policija je oko 22.00 privela dve osobe u okviru istrage o kriminalnoj upotrebi bespilotnih letelica koje su ozbiljno poremetile rad na aerodromu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.