Dron francuske vojske se srušio u Nigeru, bez žrtava

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2018, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dron francuske vojske se srušio u Nigeru, bez žrtava

Izviđački dron francuske vojske srušio se u blizini vazduhoplovne baze u Nigeru po povratku iz misije, a u tom incidentu nije bio žrtava, saopštili su izvori bliski Generalštabu francuske vojske.

Pad bespilotne letelice dogodio se u noći između petka i subote u trenutku sletanja, zbog gubitka kontakta drona s daljinskim upravljačem, naveli su izvori i dodali da je otvorena istraga o tačnom uzroku i okolonostima pada.

Olupina letelice pronađena je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kilometara od Nijameja, glavnog grada Nigera.

To je prvi put da francuska vojska gubi dron tipa MALE (Medium-altitude long-endurance) koji može da leti do 20 sati u kontinuitetu na visini između 7.000 i 13.000 metara.

Takvi dronovi mogu da se koriste i za vazdušne napade.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.