Dokle ide bahatost?! Pretučen zbog mesta za invalide

Izvor: Mondo, 02.Apr.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokle ide bahatost?! Pretučen zbog mesta za invalide

Svađe i tuče u saobraćaju, oko parking mesta, u Beogradu su gotovo svakodnevica, ali incident koji se dogodio prošle nedelje nam pokazuje da bahati vozači nemaju obzira ni prema osobama sa invaliditetom.

Foto: MONDO, Goran Sivački

Naime, Goran Velinov, otac devojčice sa Daunovim sindromom, brutalno je pretučen ispred svoje zgrade u Novopazarskoj ulici 29 na Vračaru, samo zato što je vozača zamolio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se pomeri sa parking mesta obeleženog za osobe sa invaliditetom. 

Njega je pesnicom nekoliko puta udario muškarac koji je parkirao svoj automobil na tom parking mestu, a batine je dobio i njegov komšija (inače stariji čovek), koji je pokušao da objasni zašto je Goranu važno da stane baš na to mesto.

Od Sekeratrijata za socijalnu zaštitu sva privatna vozila dobijaju nalepnicu na ime osobe sa invaliditetom, a na nalepnici se jasno vidi da je korisnik vozila osoba sa invaliditetom.

"Bilo ih je dvojica. Jedan je tukao i šutirao komšiju dok sam ja otišao da pozovem Parking servis da pošalju pauka. Čovek im je samo rekao da imamo bolesno dete, a oni su mu zapretili, a potom ga i udarili. On je pao na zemlju, nakon čega je jedan od njih nastavio da ga šutira. Ja sam se sagao da ga podignem, a onda je mene drugi “gospodin” udario u glavu” i to dva, tri puta",  kaže za MONDO Velinov.

Na lice mesta je odmah izašla policija.

”Nas su odvezli u Hitnu pomoć. Istog dana sam operisan jer sam zadobio povrede jagodične, čeone kosti i polomljena mi je vilična kost. Zahvaljujući dr Saši Joviću, maksifacijalnom hirurgu, danas sam živ, ugradili su mi metalne pločice”, ističe ovaj otac i dodaje da ovo nije prvi put da neko ko nema odgovarajuću nalepnicu parkira na mestu za invalide.

MUP se nije oglašavao o ovom slučaju. Mi smo ih kontaktirali kako bismo saznali da li su napadači privedeni. Odgovor očekujemo.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.