Direktor klinike smenjen zbog zamene beba u Podgorici

Izvor: RTS, 17.Maj.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor klinike smenjen zbog zamene beba u Podgorici

Klinički centar Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamene bebe, jer u toj zdravstvenoj ustanovi osnovano sumnjaju da je reč o sabotaži. Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić razrešen je dužnosti.
"Povodom do sada nezabeleženog incidenta u Odeljenu za terminsku novorođenčad, razrešen je sa dužnosti direktor Klinike za ginekologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i akušerstvo", navodi se u saopštenju crnogorskog Ministarstva zdravlja, prenosi portal RTCG.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zatražio je hitnu smenu direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislava Miketića, zbog slučaja zamene beba prilikom otpusta iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).
Navodi se da je nedopustivo da se u 21. veku dešavaju takvi propusti, i da za to teret odgovornosti moraju poneti svi koji učestvuju u organizaciji rada i nadzoru nad sprovođenjem važećih protokola.
Ranije danas Klinički centar Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamene bebe, jer u toj zdravstvenoj ustanovi osnovano sumnjaju da je reč o sabotaži.
Zbog propusta je, kako je saopšteno, dužnosti razrešena načelnica i glavna sestra odeljenja, a protiv njih su, kao i protiv dežurnog lekara-neonatologa spornog dana, pokrenuti disciplinski postupci.
RTCG podseća da ovakav incident do sada nije zabeležen u KCCG.
U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore juče je sa majkom iz porodilišta otpuštena tuđa beba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AFERA ZAMENA BEBA: Smenjen direktor Klinike za ginekologiju Vojislav Miketić!

Izvor: Kurir, 17.Maj.2018

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić smenjen je danas sa te funkcije.

Nastavak na Kurir...

Smenjen direktor Klinike za ginekologiju

Izvor: BKTV News, 17.Maj.2018

Razrešen na zahtev crnogorskog ministra zdravlja Kenana Hrapovića...Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Mikelić razrešen je te dužnosti zbog skandala kada je otkriveno da je jedna porodilja otpuštena iz Klinike sa tuđom bebom, prenosi Cdm...Istovremeno, Klinički centar Crne...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.