Delavi o incidentu: Povratnici slobodno da putuju

Izvor: B92, 29.Maj.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delavi o incidentu: Povratnici slobodno da putuju

Priština -- Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi kazao jes, povodom incidenta u Petriču, da nasilje nije odgovor i da bi povratnici trebalo da mogu slobodno da putuju.

"Građani Kosova moraju biti posvećeni budućnosti. Povratnici bi trebalo da budu u mogućnosti da slobodno putuju. Drago mi je da je Policija Kosova rešila incident u Klini, ali nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo ni da dođe do toga. Nasilje nije odgovor, potreban je ozbiljan napor na pomirenju kako bi se postigli ciljevi Kosova", napisao je Greg Delavi na Tviteru.

Grupu Srba povratnika i interno raseljenih lica, koji su u ponedeljak došli u selo Petrič kod Kline da obeleže hrišćanski praznik Svete Trojice, u Petriču su kamenovali Albanci koji su vozilima blokirali prilaz crkvi, a tom prilikom jedna osoba je teže povređena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.