Bolivija traži objašnjenje oko incidenta s avionom

Izvor: Press, 08.Jul.2013, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolivija traži objašnjenje oko incidenta s avionom

"Ambasadori su pozvani da dođu u ministarstvo spoljnih poslova u toku dana, neki su već to učinili, da objasne šta se dogodilo", rekla je ministarka za komunikacije Amanda Davila.

Bolivija je saopštila da su četiri zemlje zabranile Moralesovom avionu (na putu za Boliviju) prolazak kroz njihov vazdušni prostor, zbog sumnje da se u njemu nalazi i Snouden.

Moralesov avion je 3. jula stigao na aerodrom u Las Palmasu na Kanarskim ostrvima da bi sipao benzin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nakon što je preusmeren u Beč. Avion je zadržan u glavnom gradu Austrije 13 sati i ovaj postupak je pokrenuo diplomatski spor.

Rusija želi da Snouden ode iz te zemlje, u koju je došao 23. juna nakon što je obelodanio informaciju da američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) vrši špijuniranje na Internetu.

Snouden (30) je prvo tražio azil u Rusiji, ali je posle povukao taj zahtev, a više od 10 zemlja je odbilo da ga primi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Bolivija traži objašnjenje oko incidenta s avionom

Izvor: Blic, 09.Jul.2013, 01:52

Bolivijska vlada zatražila je juče od ambasadora Francuske, Španije, Portugalije i Italije objašnjenje zbog čega su oni mislili da se u avionu sa predsednikom Bolivije Evom Moralesom, iz Moskve, nalazio i odbegli bivši radnik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvard Snouden, koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.