Bivši vozač Vlade osuđen na tri godine

Izvor: Blic, 17.Feb.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši vozač Vlade osuđen na tri godine

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora bivšeg vozača Vlade Srbije Željka Golea, zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Pančevačkom mostu u kojoj je juna 2009. stradao motociklista Marko Đorđević.

Goleu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u roku od tri godine, nakon izražavanja kazne.

Prema rečima predsednika sudskog veća sudije Vladana Ivankovića, Gole je kao profesionalni vozač morao da zna da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne sme da vozi u alkoholisanom stanju, što predstavlja otežavajuću okolnost za njega.

Veštačenjem je utvrđeno da je u trenutku incidenta Gole u krvi imao 1,5 promila alkohola.

Olakšavajuće okolnosti prilikom odmeravanja kazne za Golea su, prema rečima sudije Ivankovića, to što je nastradali mladić upravljao motociklom bez kacige, levom stranom kolovoza i to što nije imao položen PSP.

Pre izricanja presude, Gole je izrazio kajanje zbog toga što se dogodilo i izjavio saučešće porodici nastradalog mladića.

Gole je, vozeći bez naloga službeni automobil Vlade Srbije, na Pančevačkom mostu usred noći naleteo na skuter na kojem je, pored Đorđevića, bio i Boban Petrović, koji je tom prilikom lakše povređen.

Od siline udara Đorđević je odleteo sa motora i glavom udario u ivičnjak, a ubrzo je i podlegao povredama.

Posle nesreće, Gole je bio u bekstvu devet meseci, posle čega se prijavio policiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.