Austrijski vojnici krivi za incident u Banjaluci!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski vojnici krivi za incident u Banjaluci!

Komandant Eufora Robert Briger rekao je da su austrijski vojnici krivi za incident u Banjaluci, kada su pretukli devojku i mladića, i da će kompletan materijal u vezi sa tim biti predat austrijskim vlastima, ali i vlastima Republike Srpske na eventualno dalje postupanje.

Austrijski vojnici iz sastava Eufora, umesto da budu u krevetima u ranim jutarnjim časovima, išli su Banjaluci i tukli grašane  
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Austrijski vojnici, koji su u ranim jutarnjim časovima 11. novembra brutalno pretukli Anu Đurić i Stefana Brkića, prema rečima Brigera, krivi su jer su se ponašali krajnje neprofesionalno.

"Umesto što su se u to doba kretali po Banjaluci, trebalo je da već budu u krevetima", rekao je Briger za "Dnevni avaz".

On je ocenio da je, generalno gledano, bezbednosna situacija u BiH stabilna, ali da "postoji opasnost da bi ponovo moglo doći do sukoba ako se nastavi pogoršanje ekonomske i političke situacije u BiH".

"Mi to ne možemo da isključimo. Zato je međunarodna zajednica odlučila da ostavi vojne snage ovde još godinu dana, kako bismo mogli da intervenišemo i smirimo stanje", poručio je Briger.

On je objasnio da Eufor u BiH ne može da interveniše "na svoju ruku", nego isključivo na poziv ovlaštenih organa vlasti BiH, prvenstveno ministra bezbednosti.

Prema njegovim rečima, Eufor u BiH raspolaže sa oko 600 vojnika i oko 270 lica iz BiH koja rade kao osoblje za logistiku, a tome treba dodati i oko 600 vojnika multinacionalnih snaga koji služe kao rezerva i nisu stacionirani u BiH.

Briger će 3. decembra predati dužnost komandanta Eufora u BiH generalmajoru Diteru Hajdekeru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.