Izvor: RTS, 18.Nov.2022, 18:28

Ambasador Srbije u Nigeriji za RTS o okolnostima pod kojima je ranjen srpski pilot

Pilot Bora Đukić ranjen je sinoć u Majdaguriju u Nigeriji. Ambasador Srbije u toj zemlji Đura Likar kaže da je on u stabilnom stanju. U razgovoru za RTS objašnjava kako je došlo do ranjavanja srpskog državljanina. U toku je istraga o ovom incidentu.
Ambasador Đura Likar rekao je za RTS da je, prema poslednjim informacijama koje ima, Bora Đukić koji je ranjen u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incidentu svestan, komunicira i da je za sada u stabilnom stanju.

"Usled povreda koje je zadobio doktori očekuju da će ga stabilizovati u narednih 48 sati kako bi pokušali transport u Srbiju ili neku drugu evropsku zemlju", rekao je ambasador.
Objašnjava da je Đukić slučajno stradao tokom sukoba između pripadnika nigerijske vojske.
"U tom incidentu je jedan od vojnika napao druge vojnike. Helikopter je sleteo, putnici su se iskrcavali, napadač je krenuo da beži prema helikopteru pucajući prema putnicima. Tada je jedna od putnica smrtno ranjena i preminula je na licu mesta, pogođen je naš državljanin, a zatim, s obzirom na to da se napadaču zaglavila puška, nastavio je napad na našeg državljanina bajonetom pri čemu je naš državljanin dva puta uboden u predelu stomaka. Uzrok za taj sukob još nije poznat i to je predmet istrage", naveo je ambasador Likar.
Više informacija biće poznato kada istraga bude okončana.
Pilot Bora Đukić radi za nemačku kompaniju koja sarađuje sa UN prilikom organizacije transporta ka Srbiji i drugim evropskim zemljama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador u Nigeriji o napadu na srpskog pilota: Napadaču se zaglavila puška, pa napao bajonetom

Izvor: Danas, 18.Nov.2022

Srpski pilot Boro Đukić (60), koji je ranjen u Nigeriji, svestan, komunicira i za sada u stabilnom stanju, kazao je za RTS ambasador Srbije u Nigeriji Đura Likar.

Nastavak na Danas...

Ambasador u Nigeriji: Pilot iz Čuruga stabilno, napadač prvo pucao, a zatim ga i ubo bajonetom

Izvor: Radio 021, 18.Nov.2022

Ambasador Srbije u Nigeriji Đura Likar kaže da je pilot Bora Đukić (60), koji je ranjen u toj zemlji, u stabilnom stanju.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.