Walking Dead: zombi igra po čuvenom stripu

Izvor: GameInfusion.net, 22.Jul.2011, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Walking Dead: zombi igra po čuvenom stripu

 

 
Ili je reč o zombi igri po seriji po stripu? U svakom slučaju fanovi zombi apokalipse, sem igre Dead Island, mogu da se raduju i novoj inkarnaciji Walking Dead franšize.

Razvojni tim iza projekta je Telltale Games (Back to the Future, Sam & Max, Tales of Monkey Island), studio za koji nismo navikli da se bavi ovako mračnim temama. Kompanija je, na Comic Con sajmu, za sada predstavila samo concept art i podelila nekoliko detalja.

Glavni lik >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << u igri je Lee Everet koji svoju zombi odiseju počinje na zadnjem sedištu policijskog automobila. Zbog čega je u ovoj situaciji ne zna se, ali se iz nje izvlači posle sudara sa zombi-vozačem. Walking Dead igra, dakle, počinje sa haosom i rađanjem zombi apokalipse.

Pošto se radi o avanturi problemi će biti na "mikro nivou": kako izaći iz zaključanog auta, kako skinuti lisice, i sl.

Telltale uvodi i bitnu novinu: uzrok i posledicu, kroz dijaloge. Igrači će biti pred teškim odlukama, a pogrešan izbor može da košta mnoge ljude života. Ovo je odlično, jer Walking Dead mora da bude, pre svega, priča o ljudskim sudbinama. Hoćete li biti humani ili planirate da gledate samo na sebe?

Još jedan važan, prateći lik, je Klementina, devojčica koju Li Everet sreće na početku igre.

Walking Dead bi trebao da izađe tokom ove godine kao ekskluzivna PC avantura iz pet epizoda. Telltale Games je najavio novu avanturističku mehaniku, ali detalji nisu poznati.
 

 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.