Masivna FPS igra, koja se igra uživo: Father.io

Izvor: Mondo, 03.Mar.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masivna FPS igra, koja se igra uživo: Father.io

Augmentovana realnost dodaje virtuelno u ono što već vidimo i upravo u toj stavci leži kvaka igre Father.io, pucačine iz prvog lica koja će se igrati uživo.



Izvor: Father.IO

Tehnologija nam se sve više meša sa stvarnim životom, zar ne? Već imamo telefone koji nas automatski podsećaju da kupimo klopu kada stignemo u prodavnicu, virtuelna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << realnost nam ”iz fotelje” omogućava da idemo gde god poželimo, a augmentovana realnost dodaje virtuelno u ono što već vidimo. Upravo u toj poslednjoj stavci leži kvaka igre Father.io, pucačine iz prvog lica koja će se igrati uživo.

Ideja na papiru, a i na pretećem videu, zvuči sjajno - zakačite mali uređaj sa svoj telefon, ulogujete se na server i prašite sa društvom ili nasumičnim strancima jurcajući po lokalnom tržnom centru ili školi. Igranjem oko znamenitosti i većih objekata zauzimate taj deo virtuelne teritorije i time dobijate nagrade za napredak. Navodno će igra imati mapiran veliki broj gradova i zgrade poput npr. apoteka će vašoj teritoriji davati neke specijalne bonuse.

Da li će igra zaživeti, još ostaje da vidimo, jer je trenutno u pretprodukcionoj fazi dok developeri skupljaju novac putem sajta IndieGoGo. Prjekat je od planiranih 50 hiljada dolara skupio čak tri puta više, a ostalo je još dvadeset dana do kraja kampanje. Jedan delić igre, taktičku mapu, možete isprobati već sad na Android i iOS uređajima.

Osim ovde, o igrama čitajte na gejmerskom sajtu PLAY.co.rs i partite nas na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.