Kada će i kako Tali pokazati svoje lice u Mass Effect 3

Izvor: GameInfusion.net, 09.Okt.2011, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada će i kako Tali pokazati svoje lice u Mass Effect 3

 

 
Igre razvojnog tima Bioware, poput Mass Effect-a, gejmerima pružaju mogućnost da se upoznaju i vežu za likove iz družine. Oni imaju svoje osobine, ličnost, stavove i motive, a kakav ćete odnos imati sa njima zavisi od vaše ličnosti i izbora, što doprinosi realizmu i imerziji u virtuelni svet.

Da bude još više cool, imate i "hopa-cupa" opciju praktično sa svakim ženskim likom. Bioware, pri tome, ne tretira žene kao objekte, već kao pretežno >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << jake i nezavisne osobe. Ipak, ima jedna koja je razmaženija od ostalih, a mnogim gejmerima je ona, upravo, i najviše simpatična.

Tali Zora Naraja je pripadnica rase Kvarijana, odgovorne za inteligentne robote koji sada služe Riperima. Kao posledica rata sa ovom kolektivnom veštačkom inteligencijom Kvarijani su morali da napuste svoj sterili rodni svet. Sada putuju u flotili univerzumom, a najmlađi prolaze proces inicijacije u društvo tako što kreću na galaktičko hodočašće.

Tali je na Šepardovom brodu, gde igra važnu ulogu u borbi protiv Geta. Iako smo proveli dosta vremena sa Tali, nikada nismo videli njeno lice. Naime, Kvarijani imaju slabašan imunitet koji je naviknut isključivo na specifične uslove koji, od poznatih planeta, postoje samo na njihovom razorenom rodnom svetu. Zato moraju da nose maske koje ih otuđuju od drugih ljudi i rasa.

Ona je, na kratko, prilikom romantične scene sa Šepardom, komadantu Normandije otrkila svoje lice, ali ne i igračima. Bioware je naišao na kritike jer to smanjuje stepen imerzije: igrači preživljavaju šta i Šepard, iskustvo je "organsko"; jer se donose brojni izbori i komunikacija se usmerava u skladu sa afinitetima igrača. Međutim, ovo je tačka kada je Bioware razotkrio neku važnu tajnu Šepardu, ali ne i igračima, što znači da je, na kratko, iščupao gejmere iz fantazije i stvorio utisak da je ipak reč o interaktivnom filmu ili igri koja ne dopušta za Bioware obavezni stepen kontrole. U tom trenutku došlo je do diskontinuiteta sa poistovećivanjem sa likom.

Međutim, kada bolje razmislite, trenutak za Tali da pokaže lice Šepardu nije bio bolji, ali za igrače momenat nije bio dobar. Mass Effect 2 je spektakl epskih razmera koji igračima razotkriva istine ovog virtuelnog svemira na efektivniji i atraktivniji način: zar bi želeli da vidite Tali prvi put u krevetu?

Zato, ako Bioware odluči da pokaže Tali u Mass Effect 3 budite uvereni da će se to desiti u "sceni za oskara" - kada, na primer, Šepard pronalazi planetu sa idealnim uslovima za Kvarijene. Zamislite kako Tali skida masku i udiše, po prvi put, vazduh koji odgovora njenom krhkom imunitetu. Neprocenjivo.

Ovaj akcioni RPG izlazi u martu sledeće godine. Za sve trejlere, gameplay snimke, slike, najave i vesti pogledajte Mass Effect 3 u našoj bazi igara.
 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.