Igre u 2015. donele zaradu od 61 milijarde dolara!

Izvor: Mondo, 02.Feb.2016, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igre u 2015. donele zaradu od 61 milijarde dolara!

Čak 61 milijardu dolara iznosi ukupan prihod gejming industrije za 2015. godinu, što je porast od ne tako malih osam odsto u odnosu na 2014. godinu.

Protekla godina je po mnogo čemu ostala upamćena u gejming industriji. Veliki broj sjajnih izdanja i padovi cena konzola su uzrokovali i veću prodaju igara.



Najveću zaradu su donosile igre za mobilne platforme čiji porast od 10 odsto je njihovim izdavačima doneo 25.8 milijardi dolara, ali i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 10 najpopularnijih PC igara zarađuje više nego najpopularnije mobilne igre.

"Konzolaši" prelaze na digitalna izdanja i to tržište je imalo najveći skok, 34 odsto.

League of Legends i dalje vlada tržištem "free to play" igara i za Riot Games decembar je bio najprofitabilniji mesec od kako je objavljena igra. Veliku zaslugu u finansijskom uspehu ove i još nekih igara sa PC liste imaju kinesko i južnokorejsko tržište.

Da li možete da pretpostavite koja igra je donela najviše novca svojim autorima? Pogledajte u nastavku listu koju je objavio sajt SuperData Arcade.

Osim ovde, o igrama čitajte na gejmerskom sajtu PLAY.co.rs i partite nas na Facebook-u, Twitter-u i Instagram-u.

Foto: KlanRUR/Play Zine. Igre koje su donele najviše novca u 2015. godini.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.