Diablo 3 igračima pruža mogućnost da ostvare profit

Izvor: GameInfusion.net, 01.Avg.2011, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diablo 3 igračima pruža mogućnost da ostvare profit

 

 
Diablo 3 neće imati samo aukcijsku kuću koja trguje virtuelnom valutom, već i verziju trgovine gde će igrači trošiti stvarni novac.

Dok će jedna aukcija kuća podsećati na ono što ima World of Warcraft, druga će igračima omogućiti da nude svoje virtuelne predmete za stvarni novac. Ovaj "eBay za Sanctuary" biće podeljen na nekoliko regija, zavisno od geografskih lokacija igrača. Svaka aukcija kuća imaće svoju valutu, specifičnu za tu regiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << />
Activision-Blizzard planira da ostvari profit kroz naplaćivanje jedinstvene provizije za transakcije, čija će vrednost biti fiksna, a ne zavisna od same vrednosti i stepena rariteta predmeta koji se prodaje.

Najzanimljivije je što će igrači imati prilike da zarađuju novac: stvarni profit koji zarade stajaće na njihovom Battle.net nalogu. Korisnici će imati dve opcije: da novac troše na Blizzard-ove usluge, ali će oni biti u prilici i da ga unovče.

Ovo je i odgovor Blizzard-a na postojenje "crnih berzi" koji se bave prodajom virtuelnih dobara iz igara, jer developeri ne dozvoljavaju cirkulaciju pravog novca. Na ovaj način, sem što će zarađivati profit, Blizzard zadaje značajan udarac svakome ko pokuša da napravi takav market za Diablo III.


 
Naravno, igrači koji ne žele da imaju bilo šta sa ovim, neće imati problema: Diablo 3 nema kompetitivnu dimenziju, a šta neko drugi kupuje, ne tiče se ostalih igrača. Iako će igra imati jaku online zajednicu, te mogućnost kooperativnog igranja, igrači koji se odluče da ne učestvuju u Aukcijskim kućama, neće biti u gubitku.

Diablo III je prepun bogatim loot-om, a svi item-i su nasumični, te je market način da igrači pronađu ono što žele brže. Takođe, u Blizzard-u ističu da ovo žele sami igrači i da su aukcijske kuće sa stvarnim novcem najbolje rešenje za one koji nemaju vremena da grade lika od nule.

Nema sumnje da se ovde radi o zaista revolucionarnoj funkciji koju gura najmoćnija kompanija u sferi online igranja, te da postoje brojna pravna pitanja. Blizzard pokreće trgovinsko-aukcijski sistem za virtuelna dobra globalno, sa mrežom prodavaca i kupaca, gde će mnogi ostvarivati profit.

Nešto ovakvih razmera u gejmingu nije viđeno. Kritičari ukazuju da ovakav sistem može skrenuti developere sa pravog puta, te da on može ostvariti negativan uticaj na gameplay. Ako se sistem pokaže uspešnim, pitanje je vremena kada će drugi izdavači pokrenuti sličnu praksu.

Svet online gaming-a se, još jednom, drastično menja.

Diablo 3 bi trebao da izađe tokom 2011. godine, za sada, na PC, ali se planiraju i verzije za konzole. Diablo 3 beta najavljena je za jesen.
 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.