Ulemeku produžen boravak u „Alkatrazu“

Izvor: Press, 06.Sep.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulemeku produžen boravak u „Alkatrazu“

Portparol tog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je Apelacioni sud odbio žalbu odbrane Ulemka i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu kojim mu je strogi režim produžen za još dve godine.

Umelek je u posebno odeljenje Zabele upućen pre četiri godine, gde izdržava maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Ulemek je inače u četiri procesa osuđen na 40 godina zatvora, za ubistvo premijera Zorana Đinđića, za zločine zemunskog klana, za ubistvo Ivana Stambolića >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali.

U tom specijalnom zatvoru kazne sude mahom osuđenici za najteža krivična dela sa maksimalnim kaznama zatvora.

PROČITAJTE JOŠ:
Tragedija srpskog monaha sa Hilandara: Ceo život je pomagao drugima, tako je i nastradao!
TRAGEDIJA U SOPOTU: Šporet pao na dečaka (4) i ubio ga!
Telohranitelj Milan Veruović o atentatu Zorana Đinđića: Nas devet je videlo treći metak
   
Zakonom je propisano da na svake dve godine od poslednjeg rešenja kojim se produžava izdržavanje kazne u Posebnom zatvorskom odeljenju, nadležni sud utvrđuje da li i dalje stoje razlozi za strogi tretman.

Odluku donosi na osnovu činjenica i dokaza iz izveštaja tog odeljenja, policije i službi bezbednosti, kao i mišljenja tužioca.

Osuđeni koji kaznu izdržava u „Alkatrazu“ boravi sam u ćeliji, ima pravo mesečno na jedan paket i na jednu posetu bliskih srodnika, uz komunikaciju kroz zaštitno staklo, na telefonski razgovor s njima najviše dva puta mesečno, a telefonski razgovori se, kao i prepiska, nadziru, izuzev s braniocem.

Nijedno krivično delo za koje je osuđen Ulemek nije priznao.

Pravosudnim organima, dobrovoljno se predao u maju 2005. posle više od dve godine skrivanja nakon ubistva premijera u martu 2003. godine.

Ulemek je zimus pomogao tužilaštvu za organizovani kriminal da rasvetli ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, ali nije tražio kontrausluge.
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Legija ostaje u Zabeli

Izvor: OkRadio.rs, 06.Sep.2014

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu odluku da bivši komandant JSO-a Milorad Ulemek Legija, koji služi kaznu od 40 godina zatvora, ostane još dve godine u strogom zatvorskom režimu, poznatijem kao zatvor u zatvoru ili Alkatraz požarevačke Zabele. Portparol tog suda Mirjana Piljić rekla...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.