Nisam podneo prijavu protiv Đinđića

Izvor: B92, 04.Apr.2014, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam podneo prijavu protiv Đinđića

Beograd -- Nikada moji advokati nisu podneli krivičnu prijavu protiv Zorana Đinđića za zločin na Ibarskoj magistrali, kaže lider SPO Vuk Drašković.

"To je bezočna laž koju će Toma Fila morati da dokaže pred sudom", kaže Drašković, predsednik SPO, reagujući na izjavu advokata Tome File da je Draškovićev advokat svojevremeno napisao krivičnu prijavu protiv Đinđića, a da ju je ovaj pocepao posle ubistva premijera.

Drašković naglašava da se „Udba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odmah aktivirala preko svojih udbaških advokata, koje je koristila svih ovih dvadeset godina za odbranu zločina i zločinaca..“

"Od premijera Zorana Đinđića moji advokati su, i to javno, tražili hapšenje Legije, Milana Radonjića, Milorada Bracanovića, Dragana Filipovića, Branka Đurića, Ratka Romića, Mihalja Kertesa, Dušana Spasojevića, Mileta Lukovića, Branka Crnog, Stevana Baste i mnogih još odgovornih ne samo za zločin na Ibarskoj magistrali nego i za likvidacije Slavka Ćuruvije, Dade Vujasinović, Boška Peroševića, Žike Petrovića, Pavla Bulatovića, sudije Nebojše Simeunovića. Tražili su i da se rasformira JSO, Legijin eskadron smrti, koji je izvršavao sve Miloševićeve naloge o likvidacijama", kaže Drašković.

On dodaje da je sve ovo u sudskim spisima, u medijima iz onog vremena, „uključujući i list Danas“, a objavljeno je još 2003. i u knjizi „Ibarska magistrala, zločin bez kazne“.
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drašković odgovorio Fili: Moji advokati nisu podnosili prijavu protiv Đinđića

Izvor: Blic, 04.Apr.2014

Nikada moji advokati nisu podneli krivičnu prijavu protiv Zorana Đinđića za zločin na Ibarskoj magistrali, rekao je lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković..."To je bezočna laž koju će Toma Fila morati da dokaže pred sudom", rekao je Drašković..Danasu.., povodom izjave advokata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.