Kinezi uništili tone Ikeinih kolača

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2013, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi uništili tone Ikeinih kolača

Kineske vlasti saopštile su da su uništile skoro dve tone čokoladnih kolača koje je uvezla švedska Ikea. To je Kina uradila pošto je ustanovljeno da te poslastice ne ispunjavaju standarde kvaliteta hrane.
 Foto: ilustracija (sxc.hu)
Portparolka Ikee rekla je da su kolači uništeni u novemberu i decembru, ali da je glavna kancelarija kompanije to saznala juče. U Šangaju je uništeno 1,872 kilograma >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kolača od čokolade i badema koje je uvezla Ikea zbog povišenog nivoa koliformnih bakterija.
Vlasti u Šangaju navele su ove nedelje da su medju destinama proizvoda uništenih u poslednjoj inspekciji kvaliteta i krem sir proizvodjača Kraft i 2,7 tona čokolade Nesle (Nestle).
Porptarolka Ikee je rekla da ta kompanija ispituje da li sporni kolači, koji se prodaju u njenim prodavnicama, treba da budu povučeni i iz drugih zemalja.
Inspekcije hrane u Kini pojačane su poslednjih godina posle niza skandala zbog falsifikovanja brendova i nekvalitetne robe. U decembru je oktkriveno da su snabdevači lanca brze hrane KFC prekršili pravila o lekovima za piliće, zbog čega je znatno opala prodaja.
Izvor: Beta
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.