Ikea otvorila prvi centar u Hrvatskoj

Izvor: Beta, 21.Avg.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea otvorila prvi centar u Hrvatskoj

ZAGREB, 21. avgusta 2014. (Beta) - Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja i pokućstva Ikea otvorila je u četvrtak prvi trgovinski centar u Hrvatskoj, u Zagrebu, javljaju mediji.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Hrvatske Ivo Josipović, potpredsednik Ikea grupe Martin Hanson, švedski ambasador u Hrvatskoj Lars Šmit, glavni direktor Ikea Hrvatska Dragan Skalušević i direktor robne kuće Ikea Zagreb Georg Placer (Platzer). Oni su tom prilikom zasadili >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << drvo i prerezali vrpcu.

Josipović je poručio da je otvaranje Ikee dokaz i poruka stranim investitorima da se ulaganje u Hrvatsku ipak isplati.

"Ovo je važan dan jer je otvorena jedna od važnih i najvećih investicija u Hrvatskoj. Očekujem da će zajednički interes naći investitor, država i gradjani, te da će hrvatski proizvodjači naći svoje mesto na policama Ikee u Hrvatskoj i globalno", rekao je Josipović.

Izgradnja trgovinskog centra na 30.000 kvadratnih metara trajala je šest godina, a u nju je uloženo 100 miliona evra.

Kupci imaju priliku da biraju izmedju 10.000 artikala i to svih sedam dana u sedmici. Ikea Hrvatska u prva četiri dana očekuje 25.000 kupaca. U tom centru je posao dobilo 350 osoba, a očekuje se da će biti zaposleno još ljudi.

Ikea će biti otvorena svakog dana od 10 do 20 časova, osim nedeljom, kada radi do 18 časova.
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.