Ikea napravila veliku grešku, građani besni! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 19.Feb.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea napravila veliku grešku, građani besni! (FOTO)

Švedska fabrika opreme za domaćinstvo Ikea se izvinila zbog toga što u katalogu namenjenom Izraelu, nema fotografija žena.

Kako su naveli, to bi to iritiralo ultraortodoksne Jevreje. Ikea je objasnila da je katolog proizvod njenog predstavništva u Izraelu, a portparolka Džozefin Torel je dodala "to nije ono što Ikea zastupa".

Nova >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << šansa za posao: Ikea traži još 250 radnika!

Ona je za švedsku novinsku agenciju TT objasnila da je izraelski ogranak "pokušao da se približi grupi kupaca" i "pogrešio".

En Israël, Ikea crée un monde imaginaire sans femmes https://t.co/A90OpHuPkC

U katalogu je nameštaj posebno pogodan za porodice s mnogo dece, kakve su ultraortodoksne jevrejske. U Izraelu je oko 11 procenata Jevreja ultraortodoksno.

Stiže nam Ikea i pre roka, evo kako teku radovi!

Ikea zato nudi mnogo kolevki, kreveta na sprat, police za verske knjige, navode izraelski mediji.

Pour le Dieu ARGENT... Catalogues IKEA : femmes invisibles en Israël et en Arabie Saoudite,via @MediapartLeClub https://t.co/ZvCWCp0gAp

Ikea u Izraelu je saopštila da je nameravala da "udovolji primljenim zahtevima da pokrene alternativni, specijalan katalog koji omogućava verskim i heredi (ultraortodoksnim) zajednicama da uživaju birajući naše proizvode i rešenja koje Ikea nudi u skladu s njihovim načinom života".

KO BI REKAO: Ikea će jedino u Srbiji prodavati OVAJ PROIZVOD!

Kako navodi Ikea, verska verzija je štampana i besplatna, a cene nameštaja su iste kao i u regularnom katalogu.

Israël : Ikea retire les femmes d'un catalogue destiné aux ultra-orthodoxes juifs #business pic.twitter.com/XroXLad1dd

Nepostojanje fotografija žena u publikacijama ultraortodoksne zajednice nije ograničeno samo na Izrael, već i toga ima i u SAD.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.