Izvor: Politika, 10.Jun.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea dobila građevinsku dozvolu

BEOGRAD – Kompanija Ikea dobila je danas građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji, kod Bubanj potoka, koju je uručila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je poručila da je Srbija dobro mesto za ulaganje.

Mihajlović je dozvolu uručila direktoru za nekretnine i razvoj kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ikea za Jugoistočnu Evropu Vladislavu Laliću, u prisustvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Građevinska dozvola je posle dugo godina data jednoj kompaniji koja će zaposliti 300 ljudi, rekla je Mihajlović i dodala da gde god se Ikea pojavila uticala je na rast BDP-a zemlje.

„Srbija je dobro mesto za ulaganje i ubuduće biće još bolje mesto za ulaganje”, istakla je Mihajlovićeva.

Protokol sa Ikeom se sprovodi onako kako je planirano, zajedno sa Gradom Beogradom, rekla je Mihajlović i dodala da je projektom predviđeno izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka koja treba da bude izmeštena u septembru naredne godine, zbog izgradnje obilaznice oko Beograda.

Lalić je rekao da je dozvola izdata u rekordnom roku od svega dva dana za objekat koji će se graditi kod Bubanj potoka.

Sada predstoje priprema terena i izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka, a putna i vodovodna infrastruktura je planovima regulisana, rekao je Lalić i dodao da će pripremni radovi početi za nekoliko nedelja.

Ikea ima planove da otvori još robnih kuća u Srbiji, ali će to zavisiti od uspešnosti prvog objekta u Beogradu, kazao je Lalić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je investicija Ikea iznosi oko 70 miliona evra, koja će zaposliti najmanje 300 radnika i dodao da se već sledeće godine očekuje završetak tog objekta.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.