Ikea Srbija: Dobri prihodi od prodaje

Izvor: Mondo, 04.Okt.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea Srbija: Dobri prihodi od prodaje

Ikea Srbija je u prvoj finansijskoj godini poslovanja zabeležila prodaju veću od 5,6 milijardi dinara (47,2 miliona evra), a robna kuća u Beogradu je ugostila 1,8 miliona posetilaca, saopšteno je danas iz te kompanije.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

"Za mlado tržište kao što je srpsko, ovo su veoma dobri poslovni rezultati i vidimo mnoge pozitivne trendove", izjavio je Stefan Vanoverbeke, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ikea Srbija i generalni direktor Ikea jugoistočna Evropa.

Tokom prve fiskalne godine u Srbiji, Ikea je ostvarila tržišni udeo od 11 odsto, a od skoro osam miliona prodatih proizvoda, 54 odsto je bio nameštaj, a 46 odsto dodaci i dekoracija za dom.

Iz kompanije Ikea navode i da se otpočelo sa pripremnim radovima za izgradnju Beogradskog trgovačkog centra koji će biti smešten pored njihove robne kuće.

"Investicija vredi oko 50 miliona evra i stvoriće oko 400 novih radnih mesta. Ovaj potez predstavlja demonstraciju snažne posvećenosti kompanije Ikea tržištu Srbije i našoj želji da dalje razvijamo svoje poslovanje, proširujemo komercijalnu zonu Bubanj Potok i podržimo lokalni ekonomski razvoj", naglasio je Vanoverbeke.

IKEA: Nije nova robna kuća, već...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

IKEA ostvarila prodaju preko pet milijardi dinara

Izvor: Danas, 04.Okt.2018

IKEA Srbija je ostvarila dobre poslovne rezultate u prvoj finansijskoj godini poslovanja, ostvarivši prodaju od preko 5,6 milijardi dinara, saopštili su iz te kompanije. Članak IKEA ostvarila prodaju preko pet milijardi dinara se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.