IKEA smislila nešto neočekivano

Izvor: B92, 06.Jul.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IKEA smislila nešto neočekivano

Ikea je postala najveći svetski trgovinski lanac nameštaja terajući ljude da se voze do hipermarketa na periferiji grada od Stokholma do Šangaja.

Foto: Flickr/kaktuslampan

Međutim, stanovnici Hamburga prvi su kupci koji će moći jednostavno da ušetaju u Ikeinu prodavnicu u poslovnom centru tog grada.

Švedski trgovinski lanac svoju "gradsku" prodavnicu otvorio je u četvrti Alton, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najzapadnijoj od sedam četvrti u Hamburgu. Otvaranje ovog prodajnog prostora Ikeu je koštalo 80 miliona evra i zapravo je eksperiment.

"To je jako skup eksperiment, ali zanima nas da li prolazi taj koncept u gradovima. Altona bi mogla biti model za veće gradove kao što je Berlin'' , izjavio je, Ikein menadžer zadužen za nemačko područje.

Ovaj poduhvat zapravo je deo šireg trenda vraćanja trgovinskih u gradske centre.

Odluka da se smeste u Alton donesena je dok je Ikea tražila treći prostor u Hamburgu. Lokalne vlasti ponudile su trenutni prostor , koji je pre toga bio napušten više od šest godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.