Prvi hot-coupe sa petoro vrata u C segmentu FOTO

Izvor: B92, 26.Sep.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prvi hot-coupe sa petoro vrata u C segmentu" FOTO

Južnokorejski gigant Hyundai predstavio je trećeg člana N porodice, nakon i30 N i Velostera N, stigao je i i30 Fastback N.

Hyundai ovaj model predstavlja kao "prvi hot-coupe sa petoro vrata u C segmentu".

i30 Fastback N je prisvojio agresivni dizajn od prethodnika, ali sa drugačijim stilom karoserije omogućava praktičniju upotrebu na dnevnom nivou.

Osim toga, i30 Fastback N nije izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na performansama, već kao i prethodna dva modela dulazi u dve varijante sa 2,0-litarskim turbobenzincem, sa 246 i 271 KS, uz izborni Parformance Package paket opreme.

U zavisnosti da li imate pomenuti paket, i30 Fastback N ima maksimalni obrtni moment od 353 Nm ili 378 Nm. Snaga se prenosi na prednju osovinu isključivo preko šestostepenog manuelnog menjača.

Dok osnovna vertija Fastbacka ubrzava 0-100 km/h za 6,4 sekunde, snažnijoj je potrebno 6,1s, a obe imaju maksimalnu brzinu 250 km/h.

Pomoću dugmića na volanu vozač bira između pet režima vožnje: Eco, Normal, Spot, N i N Custom.

Prilikom izbora N moda na ekranu se nudi dodatna opcija prilagođavanja motora, gasa i izduva, a preko njega se pristupa i Performance Package opciji.

Hyundai će i30 Fastback N prvi put javno predstaviti na Motor Showu u Parizu sledeće nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.