Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuto vanredno stanje u Fergusonu

Oblast Sent Luis danas je ukinula vanredni stanje koje je uvedeno početkom sedmice za gradić Ferguson u američkoj saveznoj državi Misuri i okolnim delovima zbog nasilnih protesta.

"Posle razmatranja događaja u protekle četiri večeri i tokom vanrednog stanja, sa zadovoljstvom mogu reći da su predstavnici zakona sprečavanjem novog nasilja uspostavili red i mir u Fergusonu", navodi se u saopštenju rukovodioca oblasti Sent Luis Stiva Stendžera.

U Fergusonu je održano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << nekoliko demonstracija, počev od vikenda kada je obeležena godišnjica smrti Majkla Brauna, nenaoružanog tamnoputog tinejdžera kojeg je ubio policajac u avgustu prošle godine.

Većina protesta u Fergusonu proteklo je mirno, ali je u nedelju uveče izbio oružani sukob i policija je ranila 18-godišnjeg Afroamerikanca Tajrona Harisa za kojeg navode da je prvi otvorio vatru.

Haris, koji je u bolnici, optužen je za napad na predstavnike zakona, oružane kriminalne radnje i otvaranje vatre na vozilo.

U narednim danima, protesti su nastavljeni u Fergusonu i okolini. Uhapšeno je nekoliko osoba kada su blokirali sud u Sent Luisu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.