Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzla: Policija uklonila šatorsko naselje

Pripadnici specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona uklonili su jutros šatorsko naselje koje su prije nepuna dva mjeseca postavili radnici okupljeni oko Sindikata "Solidarnost" u blizini zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

Šatori su uklonjeni nakon što je MUP Tuzlanskog kantona izdao rješenje da Sindikat "Solidarnost" Tuzlanskog kantona nema odobrenje za proteste.

Prilikom uklanjanja šatorskog naselja policija je u njemu pronašla predsjednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Sindikata "Solidarnost" Sakiba Kopića, kojeg je privela na saslušanje, a kasnije i pustila, javili su federalni mediji.

"Došli su u ranu zoru, bio sam u šatoru, naredili mi da izađem i da uklonim šator, ali sam odbio, zatim su mi naredili da se sklonim, ali sam i to odbio jer sam slobodan građanin i imam pravo da stojim na komadu zemlje, ali oni nisu mislili tako pa su me uhapsili i doveli u stanicu. Nakon pola časa su me pustili", rekao je novinarima Kopić.

Radnici okupljeni oko Sindikata "Solidarnost" postavili su šatorsko naselje u blizini zgrade Vlade Tuzlanskog kantona prije skoro dva mjeseca. Zahtjevaju da se firmi "Tuzla kvarc" da dozvola za eksploataciju pijeska, stručni nadzor nad opasnim materijama u "Poliohemu" i povezivanje radnog staža radnicima "Polihema" i konfekcije "Borac".

Radnicima je juče naređeno da uklone šatore, a ukoliko to odbiju, šatore će ukloniti policija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tuzla: Policija uklonila šatorsko naselje radnika

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2015

TUZLA - Pripadnici specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona uklonili su jutros šatorsko naselje koje su prije nepuna dva mjeseca postavili radnici okupljeni oko Sindikata "Solidarnost" u blizini zgrade Vlade Tuzlanskog kantona...Šatori su uklonjeni nakon što je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.