Sojuz  stigao u rekodnom roku na MSS

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Okt.2020, 09:03

Sojuz stigao u rekodnom roku na MSS

Raketa Sojuz sa tri astronauta koja je u sredu, 14. oktobra, poletela sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, rekordno brzo i uspešno je stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS), saopštila je ruska svemirska agencija Roskosmos. "Postavljen je novi rekord (...) Ukupno vreme od lansiranja do pristajanja Sojuza na MSS bilo je tri sata i tri minuta", navodi se u saopštenju. Kosmonauti Roskosmosa, Sergej Rijikov i Sergej Kudsverčkov, i kosmonautkinja američke svemirske agencije NASA...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sojuz raketa uspešno lansiran ka Međunarodnoj svemirskuoj stanici

Izvor: Danas, 14.Okt.2020

Ruska svemirska kapsula Sojuz sa jednom astronautkinjom iz SAD i dvojicom astronauta iz Rusije uspešno je danas lansirana sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu.

Nastavak na Danas...

Lansirana nova posada prema orbitalnoj stanici

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2020

MOSKVA - Dvojica ruskih kosmonauta i američka astronautkinja lansirani su danas iz kosmodroma Bajkonur prema Međunarodnoj svemirskoj stanici /MSS/.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.