Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Podrška Buhariju u borbi protiv Boko Harama

Američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je izrazio snažnu podršku novom nigerijskom predsjedniku Muhammadu Buhariju, rekavši da on ima "jasan plan" poražavanja islamske militantne grupe Boko Haram i borbe protiv korupcije.

Govoreći dok je pozdravljao Buharija tokom njegove prve posjete Bijeloj kući nakon što je u martu izabran za šefa države, Obama je izjavio da će dvojica čelnika razgovarati o načinima saradnje u borbi protiv radikalne grupe, koja je izazvala haos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u zapadnoafričkoj zemlji.

Obama je izjavio novinarima u Ovalnom uredu da Buhari ima integritet i "veoma jasan plan poražavanja svih vrsta ekstremista Boko Harama unutar zemlje", prenosi Reuterts.

Boko Haram je izveo višestruke napade u sjevernoj Nigeriji, od kojih je najčuveniji onaj iz aprila 2014. godine u kome su oteli 276 nigerijskih učenica koje se još vode kao nestale.

Portparol Bijele kuće Josh Earnest izjavio je da bi Sjedinjene Države mogle ponuditi obavještajne podatke koji bi pomogli u nigerijskim naporima kao i podršku zajednicama koje su mete napada radikalne grupe.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.