Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonska centralna banka uvodi mjere zaštite

Narodna banka Republike Makedonije (NBRM) najavila je uvođenje niza privremenih mjera kako bi zaštitila zemlju od krize nakon što je Grčka uvela kontrolu prometa kapitala i bankovni praznik, javlja Makedonska informativna agencija (MIA).

Makedonska centralna banka je naložila svim makedonskim bankama da povuku svoje depozite iz banaka sa sjedištem u Grčkoj te njihovih ogranaka u Republici Makedoniji ili inostranstvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
NBRM će napraviti izuzetke kako bi omogućila plaćanje redovnih poslovnih transakcija.

Makedonskim bankama, koje su već spriječene da polože više od 10 posto svojih sredstava u obveznice niže rangiranih zemalja kao što je Grčka, sada je zabranjeno da ulažu u grčke obveznice – izdate od grčke Nacionalne banke, grčke vlade, općinskih ili regionalnih vlasti i bilo koje kompanije sa sjedištem u Grčkoj ili njihovim ograncima u inostranstvu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.