Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubanska zastava postavljena u State Departmentu

Odnosi između Kube i Sjedinjenih Država dobili su novi zamah u ponedjeljak kada je kubanska ambasada ponovo otvorena u Washingtonu, a i američka ambasada je počela s radom u Havani.

Sporazum kojim se obnavljaju diplomatski odnosi dvije zemlje stupio je na snagu u ponoć.

Timovi za održavanje u američkom State Departmentu postavili su kubansku zastavu u glavnom holu oko četiri sata ujutru po lokalnom vremenu.

S obzirom na činjenicu da su zastave postavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << po alfabetu, kubanska zastava našla je mjesto između Hrvatske i Kipra.

To je prvi put da je zastava te otočne zemlje postavljena u zgradi. Po protokolu State Deprtmenta, hol krase zastave zemalja s kojima SAD imaju veze od 5. januara 1961. - dva dana nakon što su Sjedinjene Države prekinule diplomatske odnose s Kubom,.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.