Kada lažni Orešković zove Cerara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2016, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada lažni Orešković zove Cerara

Hrvatski i političari iz susjednih zemalja bez svog znanja gosti su riječkog komičara Davora Jurkotića u emisiji regionalne televizije „Kanal RI“, kada ih on nazove i lažno se predstavi kao savjetnik nekog hrvatskog političara ili – najnovije – mandatar nove hrvatske vlade Tihomir Tim Orešković. Najnovija žrtva bio je slovenski premijer Miro Cerar.

Što se dešava kada komičar koji dobro oponaša mandatara za sastav nove Vlade, kanadskog Hrvata Tihomira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Tima Oreškovića, nazove slovenskog premijera Miru Cerara? To su saznali gledatelji emisije „U zdrav mozak“ riječke regionalne televizije „Kanal RI“.

Komičar Davor Jurkotić već nekoliko godina lažnim pozivima političarima nasmijava hrvatsku javnost, a meta su mu i političari iz susjednih država, jer kaže da je do domaćih jako teško doći.

Iz Cerarovog kabineta oglasili su se kasnije priopćenjem u kojem kažu kako se „premijer Cerar i sam nasmijao dobroj šali, nakon što je saznao tko ga je stvarno zvao,“ što pokazuje da je Jurkotić dobro „skinuo“ Oreškovića. Tko je još od političara susjednih država „gostovao“ kod njega, pitali smo Davora Jurkotića?

„Prvo je bio slovenski predsjednik Borut Pahor pred više od dvije godine, nakon njega predsjednik Republike Srpske u Bosni i Hercegovini Milorad Dodik, nakon toga premijer Srbije Aleksandar Vučić, i evo sada slovenski premijer. Ali naši se ne daju! Do naših ne možete doći da se postavite na trepavice", kaže Jurkotić.

U Hrvatskoj je Jurkotić nasanjkao brojne osobe iz javnog života, ali najviše političare. Zašto su mu oni najomiljenija meta?

„Velika većina njih praktički ne rade ništa. Oni rade, ali je sustav takav da se u tom sustavu ništa ne vidi. I koga ćeš najviše uzeti na pik nego tako nekoga koji je najviše na vjetrometini javnosti, a ne radi ništa da bi, za te male ljude, za tu javnost koja za njih glasa nešto napravili. I onda je najbolje tako se našaliti s tim ljudima.“

Dobar glas se daleko čuje, a bolji još dalje. Jurkotić priznaje da zbog svoje emisije u kojoj se lažno predstavlja ima problema u privatnoj komunikaciji.

„Možete misliti kako je meni kada zovem privatno za neke stvari za suprugu ili za mene. Evo zovem bolnicu pred neki dan da bih dogovorio pregled za suprugu koja je trudna. I kada se predstavim: 'Dobar dan, Jurkotić', odmah se sa druge strane smiju i pitaju – 'A jel', sada ste nas našli zaje…?' Eto, to je tako.“

Najdraži mu je „U zdrav mozak“ pred otprilike tri godine kada je bivšeg HDZ-ovog ministra prometa, a tada zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu, čije se uhićenje zbog velike korupcijske afere višestruko preplaćenog bojanja tunela na autocesti Zagreb - Split nazvao, predstavljajući se kao tajnik državnog odvjetnika Mladena Bajića.

„Ja sam njega tada nazvao kao tajnik od Bajića,da Bajić za vikend dolazi sa suprugom u Zadar i da mu treba riješiti apartman, malu barku da bi išao veslati preko na Ugljan, nekakvu ribu i neke gradele da se ta riba baci na gradele. I to je bilo dosta zanimljivo, Kalmeta je na sve to pristao, i to mi je bilo najzanimljivije jer je bilo ciljano", priča Jurkotić.

Jurkotić je pred koju godinu, predstavljajući se kao savjetnik tadašnjeg predsjednika Josipovića, mjesecima pokušavao dobiti crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića. Zvao ga je dvaput tjedno ujutro, tajnica Dragica odgovarala bi da je zauzet ili da ga nema, ali je obavezno povratno zvala oko 7.00 navečer, jer je tada Đukanović bio slobodan.

„A ja bih uvijek u tom trenutku odgovorio da predsjednik Josipović nije slobodan, jer je u Zoološkom vetu. I sada – prvi put, drugi put, treći put - ja kažem Zoološki vrt, ali nakon četvrtog puta tajnica Dragica mene pita: 'Gospodine Tokić, pa čemu je on svaki puta kada ja zovem u Zoološkom vrtu?' ja sam onda rekao da je Josipović sponzor malog slona Dumba i da uvijek taj dan, baš kada ona zove, provodi s njim vrijeme i priča mu.“

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.