Elisabeth Borne nova premijerka Francuske 

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2022, 19:35

Elisabeth Borne nova premijerka Francuske 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izabrao je ministricu rada Elisabeth Borne za novu premijerku Francuske. Borne će biti druga žena u posljednjih 30 godina na ovoj poziciji.  Ranije u danu premijer Jean Castex podnio je ostavku, otvarajući put za rekonstrukciju vlade nakon što je Macron u aprilu ponovo izabran za predsjednika Francuske.   Elisabeth Borne ima 61. godinu i bit će prva žena imenovana za premijerku otkako je Edith Cresson nakratko držala ovu poziciju tokom predsjedništva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Elizabet Born imenovana za novu premijerku Francuske

Izvor: Danas, 16.Maj.2022

Ministarka rada Elizabet Born (Elisabeth Borne) imenovana je danas za novu premijerku Francuske, i ona je tek druga žena na toj funkciji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.